home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
 
 
Laatste Update:
01/04/2020

Urbex in België: Swamp Hotel

Het leek zo mooi: in 1963 begon de bouw van een hotel van zo’n 19 verdiepingen aan de rand van de stad. Een hotel dichtbij de doorgaande wegen én dicht bij het centrum. Een prachtig hotel midden in een park. Maar al snel moest de bouw gestaakt worden: het hotel ligt in een moeras. Het Swamp Hotel is geboren. 

De tijd verstrijkt en decennia later staat het verlaten gebouw in België nog fier overeind. Het Swamp Hotel is een duister en desolaat gebouw. Daar houd ik van! Tijdens het urbexen word ik vaak blijer van de gebouwen zelf dan van compleet ingerichte huizen. Ik ben denk ik een uitzondering wat dat betreft.

urbex swamp hotel
Verlaten locaties: het zwembad van het Swamp Hotel

Urbex in een verlaten hotel

Ik besluit het Swamp Hotel te bezoeken onderweg naar huis na een weekendje België. Het Swamp Hotel is een makkelijk toegankelijke urbex locatie in België. Over een smalle weg loop ik langs de voetbalvelden en cricketvelden tot de toegangspoort van het hotel. De poort is net vervangen, het hout ziet er spik en span uit. Ik negeer het bordje ‘verboden toegang’ en loop via de bosjes langs het hek.

Ik ben duidelijk niet de eerste illegale bezoeker van het hotel. Er heeft zich een smal pad gevormd naar het verlaten hotel. Het pad is zelfs breed genoeg voor een kinderwagen. Vandaag gaat de baby voor het eerst mee urbexen in België.

Het Swamp Hotel is slechts twee verdiepingen hoog. Verder is men niet gekomen met de bouw. Er is nooit geleefd in het Swamp hotel. Er zijn geen bedden en er is geen sanitair. Een zwembad achter in het hotel verraadt dat de betonnen kolos een hotel had moeten worden.

mural swamp hotel street art
Street art op de verlaten locatie

Street art in het Swamp Hotel

De betonnen muren van het Swamp Hotel zijn dankbaar gebruikt als oefenmuur voor lokale street art kunstenaars. Sommige artiesten hebben duidelijk nog wat oefening nodig, maar er zitten ook murals tussen die er mogen zijn!

Wanneer ik beter kijk zie ik dat sommige murals schetsen zijn van kunstwerken die ik eerder in de stad zag. Artiesten gebruiken het verlaten Swamp Hotel om te oefenen voordat ze een muur in opdracht van de lokale horeca volspuiten. Slim.

Zoals bij elke urbexlocatie is het maar de vraag wat je aantreft. Ik heb geluk. De street art in het Swamp Hotel verandert steeds. Tijdens mijn bezoeken heb ik een aantal interesse murals gezien, maar als je pech hebt zie je niet meer dan lelijke tags in een duister gebouw.

swamp hotel 2019
Het Swamp Hotel tijdens mijn bezoek: de street art wisselt

Check out: blijf niet te lang hangen

Het Swamp Hotel is een aardige urbexlocatie voor als je toevallig in de buurt bent. Zoals gezegd, het gebouw is niet meer dan een betonnen harnas van iets wat ooit een hotel had moeten worden. Ben je op zoek naar bijzondere relikwiën? Dan zijn er beslist mooiere urbexlocaties in België in 2019. Vind je het leuk om door een donker spookhotel te dwalen dat langzaam bedekt wordt door een tapijt van mos en graffiti? Dan ben je in het Swamp Hotel aan het juiste adres.

Ik bezocht het verlaten hotel in maart 2019.

roest urbex
Naast beton ook veel roest

Meer lezen?


Foto's Urbex Swamp Hotel


Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry