home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
24/06/2017

Bulgarije 1999

Mijn eerste vliegreis in 1999 was een reis naar Bulgarije. Terwijl anno nu er dagelijks low-cost maatschappijen naar dit Oost-Europese land vliegen, was ik in ruim 15 jaar geleden een uitzondering.

Ik viel meteen met mijn neus in de boter. Bulgarije is zeer divers en goedkoop. Het heeft een rijke cultuur en ook de natuur is geweldig. Het openbaar vervoer is redelijk, dus wat dat betreft is Bulgarije een fantastische budget bestemming!

wisseling wacht sofia bulgarije
Wisseling van de wacht

Route voor 3 weken Bulgarije

Mijn reis naar Bulgarije in 1999 was mijn eerste vliegreis ooit! Spannend. Ik had een retourticket naar Sofia geboekt, verder niks.

Mijn reis begon hiermee in Sofia, de Bulgaarse hoofdstad. Sofia is een bonte mengelmoes van verschillende historische tijdperken: kerken uit de Byzantijnse tijd, gebouwen daterend uit de Turkse bezetting maar natuurlijk ook een hoop restanten van het communisme.

Vervolgens ben ik per trein naar Plovdiv gegaan. Niet het snelste vervoermiddel, maar wel comfortabel.
In Plovdiv herleeft de Romeinse tijd. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het amfitheater, wat nog steeds wordt gebruikt. Ook de historische binnenstad van Plovdiv is erg mooi met zijn kleine straatjes en vele kunstenaars.

Vanuit het binnenland ben ik per bus naar Burgas gereden, naar de Zwarte Zee. Burgas is een stuk minder toeristisch dan Varna, met veel leuke plaatsjes in de omgeving. Tot slot bezocht ik Varna, mijn uitgangsplaats voor het zien van de zonsverduistering in 1999. Varna is een leuke stad, nieuw maar heel gezellig.

bulgarije sofia
Sveti en St. Georges kerk in Sofia

Bulgarije met de trein

Bulgrije is een land wat je eigenlijk niet mag overslaan wanneer je gaat interrailen door het oosten van Europa. 

Een vulkaanuitbarsting in IJsland. Een aswolk boven Europa. Een ticket van een gecancelde vlucht op zak. Ik baalde even, maar al snel lonkte het avontuur. In plaats van te wachten op het eerste vliegtuig naar Nederland nam ik de trein naar Belgrado en reisde ik via Wenen en Berlijn naar Utrecht.

Het spoornetwerk in Bulgarije is niet uitgebreid, soms is de bus sneller. Maar de landschappen die je voorbij ziet komen vanuit de trein zijn niet te overtreffen!

Wil je vanuit Bulgarije verder reizen met de trein? Je kan vanuit Sofia niet alleen naar Belgrado, maar ook naar Boekarest en Istanbul.

Meer lezen?

Links:

landenkompas
rondreis bulgarije
will go to bulgarije

Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.       Disclaimer      Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.
Disclaimer
Website by Web Chemistry