home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Route Argentinië 2015

"Your queen is from my country. What do you think of queen Maxima?" In eerste instantie ben ik verbaasd dat iemand mij deze vraag stelt tijdens mijn rondreis door Argentinië. Later blijkt deze vraag heel normaal te zijn onder de Argentijnse bevolking. Vraag me wat ik van Argentinië vind: mooi, groots en divers, met af en toe een ruw randje. Maar om dat van de koningin te zeggen?

Zomer 2015 maak ik een vierweekse rondreis Argentinië. (Daar is het dus winter!) Ik heb een retourticket met KLM naar Buenos Aires, een Lonely Planet en ik heb thuis een paar dingen voorbereid voor mijn Argentinië-reis. Het meeste regel ik onderweg: lees hier alles over mijn route voor Argentinië!

regenboog iguaza argentinie
De prachtige natuur in Iguazu

Wil je weten hoe je een reis naar Argentinië zo betaalbaar mogelijk houdt? Lees dan vooral ook mijn budgettips voor Argentinië. Ik reisde vooral met de bus door Argentinië.

Route Argentinië: een rondreis van 4 weken

Argentinië is een groot land en ik heb 'maar' een maand om het land te verkennen. Ik moet dus keuzes maken. Na veel wikken en wegen besluit ik de volgende route af te leggen:

Mijn rondreis door Argentinië start in Buenos Aires. Hier komt mijn vliegtuig toevallig aan ;)

Mijn tweede stop ligt minder voor de hand: ik neem een nachtbus naar Mercedes voor een bezoek aan Esteros del Iberia. Een moerasgebied zonder toeristen, maar mét kaaimannen, capibara's en de meest prachtige zonsondergangen. Heb je een paar dagen over tijdens de rondreis? Neem dit gebied dan op in je route voor Argentinië!

koliniaal argentinie
Koloniaal Argentinië

Vanuit Esteros del Iberia reis ik verder naar het noorden richting de grens met Brazilië. Op weg stop ik een paar nachten in Posadas. Hier bezoek ik een aantal Jezuïeten missies. Daarna ga ik naar de watervallen van Iguázu. Met stip de mooiste watervallen die ik ooit gezien heb. En wat ben ik een geluksvogel dat ik de watervallen óók vanuit een helikopter mag zien!

Na ruim anderhalve week sluit ik het eerste deeltje van mijn reis door het oosten van Argentinië af en vlieg ik van Iguázu naar Salta. Met een huurauto trotseer ik hobbelende gravelwegen en verken ik de  Jujuy. Kleurrijke bergen, wandelen en kale zoutvlakten. Ook in de provincie Salta geniet ik van de bergen en de natuur en proef ik bovendien de lekkerste wijn.

In mijn laatste week zak ik af voor een aantal wandelingen bij Tafi del Valle, een klein dorp in de bergen. Via Cordoba reis ik terug naar Buenos Aires.

Tips van de local

Adriaan woont in Argentinië. In een interview vraag ik hem naar zijn tips om het echte Argentinië en zijn bevolking te leren kennen. Going local in Buenos Aires.

rondreis argentinie cafayate
Het bijzondere landschap in de omgeving van Cafayate

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry