home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Verjaardag op een kelong

mail 30 april 2001

Hoi allemaal,


Sinds een paar dagen is Ben weer bij me. Afgelopen vrijdag, 29 april, landde hij in Singapore waar ik hem opgehaald heb. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het best eng vond mijn vriendje na al die maanden weer te zien!!!

Helaas arriveerde de bagage van Ben een paar uur later, dus lekker relaxed naar Bintan om onder de kokospalmen aan het strand je jet-lag uit te slapen was er voor Ben niet bij. En omdat stil zitten na zo’n lange reis ook niet ideaal is, zijn we Singapore naar in gegaan. Ik heb Ben de stad een beetje laten zien, we hebben een deel van mijn spulletjes bij Norbert en Marcel gedropt voor een paar weken (spaart sleepwerk) en toen was het alweer een paar uur later en was de bagage gearrivverd.
Helaas was de boot naar Bintan al weg en dus hebben we maar een nachtje in een hotel in Batam geslapen…

De volgende dag zijn we maar meteen naar Lobo gegaan. Taxi, boot, bemo, allemaal zo geregeld als je de procedure kent :-) En gelukkig waren er nog huisjes vrij…Lobo heeft geen telefoon, reserveren behoort niet tot de mogelijkheden…
Lekker luieren aan het strand, Ben had een krant meegenomen en natuurlijk drop en stroopwafels. Heerlijk! Deze lekkernijen vielen trouwens ook bij Lobo en de vissers in de smaak. Met name van de dropjes had ik dit niet verwacht!


Lobo et al.

Dag erna heb ik Ben Tanjung Pinang geshowed.
Best grappig, dingen waar Ben heel verbaasd van opkijkt zijn voor mij inmiddels doodnormaal…

De 29ste mijn 23ste verjaardag gevierd. Helaas zonder oranje slingers en vrijmarkt, maar met Ben, Henriette en een twee Sloveense meisjes die tijdens ons vorige bezoek aan Lobo er ook overnacht hebben.
Ik moet zeggen dat ik een van de meest bijzondere verjaardagscadeaus heb gekregen tot nu toe. ‘s Avonds hebben de vissers me meegenomen naar.een kelong, een paalwoning. Ik moet zeggen dat ik verbaasd was over de constructie van de kelong!
De onderkant bestond uit drijvende olievaten, die met touwen aan elkaar gebonden waren, Daar waren stokken aan bevestigd die een meter of 2 boven de zeespiegel uitstaken en hierop was dan een soort van huis (schuilplaats tegen regen) gebouwd. Vraag me niet hoe het zit met het zwaartepunt, ik heb geen idee!
Wanneer er gevisd werd, werden netten neergelaten, vis werd gelokt met een lamp (of kleine visjes die als prooi moesten dienen). Jaha, er was een dieselgenerater om voor stroom te zorgen! Zodra er genoeg vissen onder de kelong zwommen werden de netten opgehaald en de vis gedroogd.

Mijn verjaardagstaart was een leeg bierblikje gevuld met diesel en met een lont erin. Iedereen zong ‘Happy Birthday’ voor me, echt heel apart.

Na een paar uur brachten de vissers me terug aan wal.
Zij bleven tot de volgende morgen. Wanneer het hoogseizoen was bleven ze zelfs meerdere dag op de kelong. Zie je het voor je, met een man of 5 op een ruimte van een paar vierkante meter?

Lobo en vissers, dit vergeet ik nooit!

Vandaag zijn Ben en ik naar Batam gegaan voor mijn eindevaluatie, morgen vliegen we naar Java

Fijne koninginnendag nog!
Enneh, volgend jaar ga ik weer mee naar de vrijmarkt!


 


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry