home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Laatste week stage

mail 25 april


Hallo allemaal,


Mijn laatste week op Batam is begonnen... Naja, ik zal hier waarschijnlijk nog wel een paar nachten slapen, maar niet meer 'thuis'. Op 26 april maak ik mijn laatste dag hier, 27 april zal ik in alle vroegte (om 6.30 uur) richting Singapore vertrekken om Ben op te halen. En natuurlijk ook om mijn visum te verlengen, mijn tweede periode van 60 dagen zit er inmiddels bijna op...
De dagen die ik met Ben op Batam zal verblijven zullen niet hier in huis zijn, maar in een hotel. Twee grote voordelen: ten eerste een stuk meer privacy, ten tweede zitten we dan niet in een buitenwijk. Want dat is Sakura Garden absoluut! En OK, een yuppenbuurt is best leuk om in te wonen (in Indonesie althans), maar niet handig wanneer je iemand de stad enzo wil laten zien.

Best raar, ik ben dan mijn 'thuis' kwijt. Niet meer mijn eigen bed (wat voor geen meter ligt, maar wel van mij is), niet meer mijn eigen helft van de kamer. En niet meer Henriette als kamergenoot, maar Ben. Niet meer een verrotte internetverbinding binnenshuis, maar een veel betere, waar ik dan wel voor naar een internetcafe zal moeten.
Merah zal ik het meeste missen. Onze lieve, ondeugende, rode poes die ik vanaf de volgende week niet meer zal zien.
Mijn huisgenoten zal ik misschien ook wel een heel klein beetje missen. Aan de andere kant ben ik ook wel blij van ze af te zijn, zo goed was onze band niet. Ik durf te wedden dat zij een vreugdendans zullen maken dat ze het rijk weer alleen hebben. Maar wat wil je: woon je lekker samen in Indonesie, krijg je ineens twee studenten in je huis erbij geduwd. Weg liefdesnestje. En ja, dat kon ons lieve kleffe stel niet aan :-) Beetje jammer dat ik (en Henriette in mindere mate) daar zo nodig de dupe van moest zijn!

Ik ben ook al aardig begonnen met inpakken. Niet dat mijn tas al klaar staat voor vertrek, maar ik ben wel mijn bezitting in drie porties aan het verdelen.
De eerste portie bestaat uit dingen (kleren) die ik vanuit Nederland heb meegenomen, maar die ik in Nederland niet meer zal gebruiken. Omdat ze toch al redelijk oud waren en ik ze bijna nooit meer droeg. Of omdat ze er nu heel oud uit zien omdat onze wasmachine er niet voorzichtig mee ongesprongen is. De straatkinderen hier zijn er nog blij mee...
De tweede portie spullen zal ik in Singapore achterlaten. Tijdelijk althans. Dingen met gewicht mag ik in het appartement van Norbert en Marcel stallen, wat een hoop extra gewicht spaart tijdens de vakantie. Zij hebben toch ruimte zat.
De derde protie bagage zal gewoon meegaan op vakantie.

Aan het eind van de vakantie maar zien dat alles weer in mijn rugzak gaat passen. Ik maak me daar wel een beetje druk om, ja. Al met al koop je toch wel veel spullen in 4 maanden tijd. Met name omdat het dingen zijn die je goed kan gebruiken, en zeker ook vaak zal gebruiken, die bovendien een stuk goedkoper zijn dan in Nederland. En aj, ik geef toe dat ik hier met name op kleding doel.
Mijn gadarobe is weer aangevuld, ik kan er weer een hele tijd tegenaan.

Tja.

Tot slot wil ik iedereen een gezellige koningennacht wensen, ik zal de vrijmarkt missen. Tijdens mijn vakantie zal ik regelmatig mijn mail checken, dus blijf allemaal mailen, ik vind het fijn te horen wat er in Nederland gebeurd! En natuurlijk zal ik proberen in die paar uurtjes per week dat ik in het internetcafe zit zoveel mogelijk mensen terug te mailen, maar dat spreekt voor zich. Toch?

Groetjes!


Jenny


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry