home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
30/03/2020

Armenië 2015

In de mei vakantie van 2015 bezoek ik Armenië en Georgië. Een openjaw-ticket is nauwelijks duurder dan een retourtje en op het moment van boeken heb ik nog geen idee welke van de twee landen ik liever wil zien. Nu kan ik van beide (kort) genieten en altijd nog een keer terugkomen.

Ik vlieg met KLM/Ukraine Airlines naar Yerevan.


Route Armenië

Ik land laat in de avond in de Armeense hoofdstad Yerevan. De eerste dagen van mijn rondreis verken ik Yerevan en omgeving, Ik maak hiervoor gebruik van een bustour en een auto met chauffeur.

Na een aantal dagen in Yerevan reis ik met een Marshrutka (minibus) naar Alaverdi. Dit dorp kan ik iedereen aanraden: een klein dorpje in een uitgestrekt dal met diverse kloosters, maar ook Sovjet geschiedenis en industrieel erfgoed. 

Armenië is een aanrader voor iedereen die van ruige natuur en oude klooster houdt. Zie ook mijn top 5 van Armeense kloosters. Daarnaast is de bevolking erg vriendelijk en gastvrij. Armenië is prima te bereizen voor individuele reizigers, ook al kiezen de meeste reizigers in Armenië voor een groepsreis.

sanahin klooster armenie
Torentje van het Sanahin-klooster bij Alaverdi

De Armeense bevolking is vriendelijk en gastvrij. Met name in Debet vallei is het genieten van de contacten met de lokale bevolking. Eten en drinken met locals verbroedert, lees hier meer over deze bijzondere ontmoetingen.

Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry