home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Segovia in een halve dag: de leukste bezienswaardigheden

Segovia is een oude Spaanse stad niet ver van Madrid. Segovia ligt hoog op een rots waar verschillende rivieren samenkomen. Zo toornt Segovia boven het heuvelachtige landschap uit.

Segovia is een eenvoudige dagtrip vanuit Madrid. Je kunt een bezoek aan Segovia zelfs combineren met een bezoek aan het klooster van El Escorial. In deze blog deel ik de leukste bezienswaardigheden van Segovia. 

segovia stedentrip

segovia bezienswaardigheden spanje

De ommuurde stad

Het hooggelegen deel van Segovia is geheel ommuurd. Binnen de oude muren liggen veel bezienswaardigheden en monumenten.

De Kathedraal van Segovia

De toren van de kathedraal van Santa Maria de Segovia is bijna 90 meter hoog. De toren rijkt ver boven het oude centrum van Segovia uit.

De Gotische kathedraal is gebouwd in de zestiende eeuw. Hij telt zo’n 18 kapellen. Tegen een kleine vergoeding is het mogelijk om de toren van de kathedraal te beklimmen.

kathedraal segovia
De kathedraal van Segovia

Alcazar van Segovia

Ik besluit om de toren van de kathedraal niet te beklimmen, maar de toren van Alcazar. Alcazar is een fraai paleis aan de noordkant van de stad. Het paleis van Alcazar zou niet misstaan in een sprookje. Het kasteel in de huidige vorm is gebouwd in de negentiende eeuw. Voor die tijd stond op deze plek een ander paleis en een vestigingsfort – deze zijn verwoest.

Je kunt een rondleiding krijgen door het paleis en de oude kamers bewonderen. Sommige zijn als een balzaal zo groot!

toren alcazar segovia

bezoek alcazr segovia
De toren van het Alcazar van Segovia

Vanaf de toren van Juan II heb je een mooi uitzicht over de rest van het paleis en alle bezienswaardigheden van Segovia. Het is even een klim naar boven, maar het fraaie uitzicht maakt alles goed. Ik weet eigenlijk wat ik mooier vind: de stad zelf of de rivieren en dorre heuvels in de verte.

Op de website van Alcazar vind je meer informatie over het kasteel van Segovia.

uitzixcht alcazar segovia spanje

segovia uitzicht toren
Het uitzicht vanaf de toren van het paleis

Het aquaduct van Segovia

Het Romeinse aquaduct van Trajanus is hét hoogtepunt van Segovia. Het aquaduct is maar liefst 28 meter hoog en bestaat uit 160 blokken van graniet. Het Aquaduct loopt door een deel van het centrum van Segovia.

Stel je voor... Je slentert door de stad en ineens zie je een eeuwenoud bouwwerk van honderden meters lang voor je. Hoe bijzonder is dat ?!?! Ik vind het geweldig!

Het water legt in totaal een afstand van ongeveer 15 kilometer af. Het aquaduct van Segovia maakt onderdeel uit van dit grotere geheel.

aquaduct segovia spanje
Het Romeinse aquaduct van Segovia

Playa Major

Playa Mayor is het meest bruisende plein van de stad Segovia. Al vanaf de vroege ochtend komen toeristen en locals hier samen om te genieten van tapas, paella en andere Spaanse lekkernijen. Het is er dan ook gezellig druk.

Aan het plein grenst de kerk San Miguel, het stadhuis en de basiliek van de kathedraal.

oude centrum segovia

monumentaal centrum spanje
Het knusse monumentale centrum van Segovia

Overnachten in Segovia

Ik bezocht Segovia als dagtrip vanuit Madrid. Maar je kunt natuurlijk ook overnachten in Segovia. Segovia is zo leuk, dat het niet zou misstaan tijdens een rondreis door Spanje.

Ik nam een kijkje op Booking.com op zoek naar leuke hotels in Segovia. Wat is er veel kleinschalige accommodatie! Ik vind bijvoorbeeld deze en deze hotels in Segovia er heel uitnodigend uitzien. Dicht bij het centrum, maar ook het comfort van een tuin of spa.

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry