home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Pasen

mail 16 april 2001


Hoi Nederland,


Het schijnt net pasen te zijn geweest zegt de kalender, maar hier merk je er niets van. Nadeel van een moslimland: moslims herdenken de dood van Jezus niet.
Trouwens, in Singapore schijnen de paasdagen ook geen nationale feestdagen te zijn!

Hier (en in Singapore) is goede vrijdag trouwens wel als nationale feestdag erkent. Best raar dat zoiets van land tot land zoveel verschilt, ondanks dat het in dit geval om het zelfde geloof gaat...

Paasmaandag heb ik gewoon gewerkt. Er moesten weer uitnodigingen de deur uit voor een aantal vaccinatiedagen de komende weken. Die ben ik gezellig met Ibu Ita, Enno en Henriette gaan bezorgen.


de projectbus - ook bij brieven bezorgen onmisbaar!

Nee, ik ben geen postbode! Brieven worden netjes afgegeven aan de leraar op school. Die goede man krijgt dan meteen een promo-praatje waarin het belang van het onderzoek en de essentie van NOG een vaccin nogmaals wordt uitgelegd. Mensen zijn hier wat dat betreft wel een beetje nonchalant: waarom zou je je drie keer laten vaccineren? Bovendien: 10 ml bloed is heel veel (denken ze), ze willen zich niet leeg laten zuigen!
De leraren brengen dan als het goed is de boodschap over op de kinderen, die tijdens een vaccinatiedag dan braaf verschijnen en zich nogmaals laten prikken. Au.

Bij de brieven zitten ook de uitslagen van de vorige keer dat de mensen een vaccin gehad hebben en bloed gegeven hebben. (Dat was 6 maanden geleden, voor mijn tijd dus.) Soms maakt er iemand een brief open waarin staat dat de betreffende persoon hepatitis heeft. Ik weet dan niet waar ik moet kijken, de mensen van hier blijven echter lachen en geen spier vertrekt in hun gelaad.
Mensen die de uitslag 'sudah kabal' krijgen durven wel zichtbaar te juigen. Deze uitslag betekend namelijk dat ze immuun zijn. En weet je waarom ze blij zijn? Niet omdat ze niet ziek meer kunnen worden, maar omdat we geen bloed meer hoeven te geven!!!

Soms is het best irritant, al die lachende mensen om je heen. Als ik voor de tiende keer in een paar minuten moet zeggen dat ik geen taxi wil (nee, echt niet!) zou ik het liefst die verdomde lach achterwege laten. Maar dat is onbeleefd! Lachen op commando kun je leren. Al ziet waarschijnlijk iedereen die me kent wel dat het nep en niet-gemeend is, maar dat boeit niet.
Haha.

Eigenlijk had ik paasvakantie moeten hebben...
Mijn huisgenoten zitten nu op Bintan terwijl Henriette en ik achterblijven met een hoop werk. En de poes.

En hier is Koningedag ook al geen feestdag...

Konningenacht ga ik op Bintan 'vieren'. Weer een keer wat anders dan de vrijmarkt in Utrecht, op het strand onder de palmen. En weet je, de vissers op Bintan hebben me beloofd Vreugdevuren te maken omdat ik dan jarig ben. (Jaha, dat mag hier gewoon, in tegenstelling tot in Utrecht.) Ik ben benieuwd!
Trouwens, wie wil komen is natuurlijk van harte uitgenodigd. Shady's Shack, Trikora Beach, km 41, Tanjung Pinang, Pulau Bintan, Indonesia. (Gebruik dit adres niet om me een kaart te sturen, die komt namelijk te laat aan, de post is niet zo snel.)

Wat we hier wel hebben? Allerlei Moslimfeestdagen en Budhistische feesten en Chinese feesten. Helaas heb ik daar geen getuige van mogen zijn tot nu toen, behalve dan natuurlijk dat ze op mijn Indo-kalender staan en dat de winkels dan ineens dicht zijn. Maar verder zie ik er weinig van.
Met valentijnsdag waren de etalages van winkels trouwens wel versierd. Alleen is dat niks voor mij, heb ik nooit leuk gevonden. Kunnen ze dat beter achterwege laten en een paasboom maken!

Best raar hoor, het feit dat het nu al 3 maanden zomer is. Ik heb de lente een beetje overgeslagen dit jaar! Jammer, ik vind de krokussen en de narcissen altijd wel leuk om te zien.
En de bomen in de bloei.
Volgend jaar weer.

Naja, over een paar weekjes ga ik dus lekker op vakantie. En dan ben ik precies tijdens het pinksterweekend weer in Nederland. Jippie, mijn eerste treinreis in Nederland (buiten het stukje van Schiphol naar Utrecht) wordt de Pinkpoptrein van Utrecht naar Heerlen. Ik verheug me er nu al op!
Haha.

Doei en tot mails!


Jenny


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry