home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
25/05/2019

Alles wat je moet weten over de Hurtigruten

Tijdens onze zoektocht naar een bestemming voor kerst 2014 stuitte vriendlief op een kerstspecial met de Hurtigruten, een bootreis van ruim 2 weken langs de Noorse kust. Geen luxe cruise, maar een vracht- of postschip. Dat klinkt spectaculair!

Wanneer ik informeer bij de reisorganisatie van de Hurtigruten special blijkt de actuele prijs 500 euro per persoon hoger te liggen. Dat is toch iets te veel van het goede… We boeken daarom een aantal hotels, en reizen tussen de diverse plaatsen met de Hurtigruten. We leggen het traject BodoLofoten per boot af, en een paar dagen later varen we van Lofoten naar Tromso.

Voordelen van de bootreis met de Hurtigruten:

Nadelen van de bootreis net de Hurtigruten:

Is de Hurtigruten een aanrader?

Ja, een reis met de boot is zeker bijzonder! Alleen zou ik dus niet voor de decembermaand kiezen, maar voor oktober/februari als je het noorderlicht wilt zien – en je hebt dan ook nog een aantal uren licht. Ook de zomer lijkt me bijzonder voor een reis met de Hurtigruten, omdat het dan midzomernachtzon is en het licht blijft. Je kan dan op elk moment (de wekker zetten en) van prachtige landschappen genieten.

Heb jij wel eens met de Hurtigruten gereisd? Of zou je dat willen?

Meer lezen?

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry