home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


_Vakantie

mail 10 april 2001


Hoi Allemaal,


Tijd weer eens voor een mailtje naar iedereen, alleen weet ik niet zo goed waarover...

De laatste week veel thuis gezeten, veel achter de computer allerlei administratieve dingen moeten doen. Niet allemaal even boeiend eigenlijk, dus ook niet heel nuttig om daar nu een hoop woorden aan vuil te maken.
Man, wat komt er een hoop kijken bij een epidemiologische studie! Heel anders dan labwerk... Maar goed, daar kunnen een hoop mensen zich ook niets bij voorstellen.

Over twee weken begint mijn vakantie!!!
De tickets zijn er al, de slaapplaatsen nog niet, die regelen we ter plekke wel. Slaapplaatsen genoeg in Indonesie, alleen heb ik niet zo veel zin in allerlei luxe hotels, dus eigenlijk wil ik mijden.

Gek, maar luxe ontwent en is in dit land bijna vies.
Ik hoef geen warme douche, stromend water is meer dan genoeg. En wanneer het niet stroomt: het mandi-en gaat ook steeds beter. Moet hier immers ook als het water weer een keer uitvalt. (Gebeurt best vaak hoor, vandaag nog een paar uur!) Wat mandi-en is? Dan heb je een grote bak met water voor je neus staan en een klein emmertje (wat je ook gebruikt om je reet enzo mee te wassen, er is hier geen wc papier) en met dat emmertje kun je dan water over je lijf gooien en je zo wassen. Het moge duidelijk zijn dat dat water ook koud is, maar goed, het staat al een tijdje in die bak en is dus wel op kamertemperatuur. (Dat is hier en graad of 30.)
En aan een hurk WC ben ik ook wel gewend. Al moet ik zeggen dat ik nog steeds de welbekende pot prefereer. (O ja, ik heb wel WC papier gekocht voor thuis; ookal is het niet standaard hier, het is wel te koop.)
Een lekker bed heb ik hier ook al niet. Ik ben gehard voor de vakantie. Ik heb hier een schuimrubberen matras die door en door versleten is, dus ik voel werkelijk elke plank van de lattenbodem. Maar goed, geen last van me rug of spierpijn, dus het boeit niet veel.
Ontbijten kan hiet overal. Nasi Goreng op de nuchtere maag is best een goed begin van de dag weet ik inmiddels uit ervaring. Al hoeft dat eerlijkheidshalve wat mij betreft niet iedere dag!!! Is iets wat ik in Nederland waarschijnlijk niet meer zal doen: het nuttigen van meerdere warme maaltijden per dag... Maar goed, hier is het wel OK.
En internetten kan in een internetcafe. Doe ik de laatste tijd sowieso al regelmatig, omdat het netwerk hier nog steeds belabberd is en er de laatste tijd bijna continu gewerkt wordt aan de mail-PC. Ik moet zeggen dat het grote voordeel van een internetcafe is dat je niet steeds gedisconnected wordt, wat thuis wel het geval is. Wel een nadeel hoor, steeds opneiuw inbellen. En vaak lukt het niet eens! Nadeel van een internetcafe is natuurlijk het prijskaartje. Maar dat moet kunnen voor een keer. Zeker tijdens de vakantie!

Indonesie maakt nonchelant op sommige vlakken.

En mochten er nog mensen er nog mensen geinteresseerd zijn in de route: 1 mei vliegen Ben en ik naar Surabaya. Daar vertekken we zo snel mogelijk weer, richting Malang. In de buurt van Malang ligt de Bromo, een zeer bekende vulkaan, die ik ook zeker ga zien.
Via het plaatje Blitar gaan we naar Solo (jaha, we gaan van oost naar west), een stuk minder touristisch maar het schijnt wel de moeite van het bezoeken waard te zijn. En waarom niet, als je vier weken over Java trekt heb je tijd zat om niet alleen de allerbekenste en allertouristische dingen te zien. Liever niet zelfs!
Volgende halte wordt Yogyakarta, met uiteraard de Prambananvlakte, het Diengplateau en de Borobodur. Dit laatste is het zevende wereldwonder, een hele grote tempel.
En dan naar Pangadaran, aan de zuidkust van Java. Stranden, oerwouden en rivieren. Mooie zee.
Dan Bandung. Ook hier weer een hoop vulkanen in de omgevingen.
Vanuit Bandung een dagje Bogor voor de botanische tuin. Op 30 mei terug naar Batam vanuit Jakarta. In Jakarta willen we echter niet lange tijd verblijven, in verband met de politieke situatie hier. Hier op Batam is alles 100% veilig en krijg ik niet mee van evt onrusten, maar in Jakarta schijnen regelmatig rellen te zijn. Niks voor mij.
Stelletje kutstudenten ook altijd, ga studeren in plaats van vechten!

O ja, en 31 mei vertrekt het vliegtuig weer naaar Nederland, waar ik 1 juni zal landen.

Nederland lijkt ver weg. Nederland is ook ver weg. In Nederland zal het weer koud zijn, maar daar heb ik wel een EIGEN kamer. En er is altijd stromend water. En er is een lekker bed. En het IBB-internet schijnt ook verbeterd te zijn.
Hmmm.
En in Nederland zijn mijn ouders en mijn vrienden!

Nederland is misschien ook wel weer leuk...

Komen jullie foto's kijken?

Tot in Nederland!
O nee, eerst tot mails!


Jenny


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry