home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
17/01/2018

Noorwegen 2014

Ik had niet zoveel eisen voor het kiezen van een bestemming voor kerst 2014. Ik wilde eens een keer wat anders dan duiken, en het liefst wilde ik een nieuwe bestemming bezoeken die op slechts een paar uurtjes vliegen van Nederland lag zonder (veel) tijdverschil. Het werd Noorwegen.

Noorwegen met kerst is koud en donker. In het noorden van Noorwegen komt de zon in de wintermaanden niet eens boven de horizon. Maar Noorwegen in de winter betekent ook feestelijke lichtjes, mooie sneeuwlandschappen en kans op noorderlicht. Winterse activiteiten zonder skies. Noorwegen dus.

Route Noorwegen

Noorwegen is een groot en uitgestrekt land. Aangezien ik maar 1,5 week vakantie heb, moet ik keuzes maken. Mijn keus is gevallen op het noorden van Noorwegen rond de poolcirkel.

Op weg naar het noorden maak ik een korte stopover in hoofdstad Oslo, en daarna ga ik naar Bodo. Hier geniet ik van het schouwspel van het noorderlicht. Op Lofoten maak ik een korte roadtrip en Tromso tot slot ga ik op walvissafari en maak ik een hushytocht. Tussen deze drie noordelijke plaatsen reis ik met de Hurtigruten.

Seizoenen in Noorwegen

Ik word verrast door de natuurschoon van Noorwegen, zowel op het land, in de zee als in de lucht. Een fantastisch land, waar ik zeker een keer terug wil komen. Alleen niet in december, want de dagen zonder zon zijn een aanslag op mijn bioritme en ervaar ik als erg vermoeiend. Nee, winters Noorwegen kun je beter in februari bezoeken!

De midzomernachtzon in Noorwegen lijkt me echter ook heel bijzonder. Dat de zon langzaam richting horizon daalt maar deze niet haalt. De mogelijkheden om je tentje ergens op te zetten en te genieten van de natuur. En eigenlijk wil ik ook duiken in Noorwegen. 

Wie weet een andere keer.

Wil je het echte Noorwegen ontdekken? Lees dan ook de tips van Marlou die in Oslo woont.
Wil je meer foto's zien? Kijk dan ook naar mijn fotoserie van Noorwegen.

noorderlicht aurora noorwegen
Het noorderlicht in de haven van Bodo

Links

will go to Noorwegen

Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.       Disclaimer      Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.
Disclaimer
Website by Web Chemistry