home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
12/12/2019

Fotografie workshop in Zeeland: lange sluitertijden

Zeeland

13 en 14 november 2014

Zeeland is geen onbekende provincie voor me, met name de eilanden Schouwen-Duivenland en Tholen heb ik vaak bezocht om een dagje of weekendje te duiken. Noord-Beveland ken ik echter nog niet zo goed, en laat dat nu net de setting zijn van een fotografieweekend.

Kortgene

Ik volg een workshop van een weekend over fotograferen met lange sluitertijden via Mischa de Muynck. De workshop vind plaats in de Korrenburg/Willem4 hotel in het centrum van Kortgene. Na een korte theoriesessie (en een voortreffelijke lunch) ga ik gewapend met camera op stap.

Zeelandbrug

Ik zie de Zeelandbrug eens van de andere kant. Normaal ben ik meestal aan de noordkant bij Zierikzee, nu ben ik aan de zuidkant in de buurt bij Colijnsplaat. En terwijl ik me normaal zo snel mogelijk onder water begeef om te duiken, nu wil ik het droog houden om foto's te maken van de brug zelf en van de Oosterschelde. Helaas werkt het weer in eerste instantie niet zo mee, en heb ik moeite mijn lens vrij van druppels te houden. Maar uiteindelijk heb ik toch een aantal foto's waar ik tevreden mee ben.

En zowaar: aan het eind van de middag breekt de zon door het wolkendek door en wordt de Zeelandbrug prachtig verlicht door de langzaam wegzakkende zon.

Domburg

De volgende ochtend staat Domburg op het programma. Ik heb echter wat moeite om mijn draai te vinden qua fotograferen: het regent, ik vecht tegen de druppels, alles oogt grauw en ik vind mijn foto's al snel niet zo interessant.

Maar de aanhouder wint, zeker wanneer het afgaande water de paaltjes bloot legt en er meer structuur zichtbaar wordt in mijn foto's.

Vrouwenpolder

's Middags ga ik foto's maken bij Vrouwenpolder aan het Veersemeer. Hier is een steiger, zijn er wederom verschillende waterbrekers en steken er stokken van mosselvissers uit het water.

Het regent echter nog steeds onophoudelijk, en de regen wordt alleen maar erger. Een grijze lucht is niet zo spannend om te fotograferen, en er zijn ook al geen golven in het Veerstemeer (=geen getijdewerking/stroming) die voor mooie 'mist' op mijn foto zorgen. ik moet hier gewoon meer eens terugkeren met betere omstandigheden.

Daarnaast lijkt het strandje bij Vrouwenpolder me een lekker plekje om in de zomer te relaxen (al zie ik mezelf er niet zwemmen) en ook het Noordzeestrand aan de andere kant van de dijk is erg mooi.

De workshop is voor mij een mooie kennismaking met langesluitertijden (long exposure) geweest. Dit smaakt zeker naar meer! Ik ga dan ook binnenkort op zoek naar interessante spots dichter bij huis, maar ook naar Zeeland zal ik zeker terugkeren.

Meer lezen?

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry