home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
24/06/2017

Groot-Brittannië

Ik was 15, en ik was nog nooit zo lang zonder mijn ouders op reis geweest. Wat had ik lang gespaard voor deze trip, en wat had ik er lang naar uitgekeken! De bestemming was Kent in Engeland, en ik reisde met mijn muziekvereniging. En lol dat ik had!

Groot-Brittanië heeft nog steeds een bijzonder plekje in mijn hart. In 2008-2009 heb ik ruim een half jaar in Leeds gewoond, en als ik in het weekend niet op het laboratorium stond om te werken maakte ik mooie trips door Engeland, Schotland en Wales. Ik heb veel gewandeld, gedoken op wrakken maar ook mooie steden bezocht. 

Wie, wat, waar in het Britse koninkrijk

Engeland

Zwaai je vanuit een rode dubbeldekker naar de Engelse koningin? Of wandel je liever door de heuvels in het noorden? County Engeland heeft vooral de reiziger die van cultuur houd een hoop te bieden. Maar ook voor duikers en outdoor fanaten is Engeland een fijne bestemming. 

Londen

Zeg je Engeland, dan zeg je Londen. Londen is hip en bruisend. Voor vele is Londen de eerste kennismaking met de Britse eilanden. Ook voor mij. Ik bezocht Londen verschillende malen, in 2004 tijdens een stedentrip en in 2013 als begeleider tijdens een excursie op school. 


Het uitzicht over Buckingham Palace en de Big Ben in Londen

Duiken in Engeland

De krijtrotsen langs de zuidkust zijn adembenemend. Als je niet bang bent voor koud water, kun je mooi duiken in Zuid-Engeland. Bijvoorbeeld in Plymouth.

Het noorden van Engeland

Mijn grote favoriet is echter het noorden van Engeland! Het ongerepte. De natuur. Vanuit IJmijden kun je een mini-cruise maken naar Newcastle. Vlak bij New Castle begint Hadrian's Wall, een oude Romeinse vestigingslinie. En heb je mijn fijne tips voor Yorkshire al gezien?

ben nevis schotland
Schotse landschappen

Schotland

De ruige natuur van Schotland is een prachtige bestemming voor een roadtrip. Maak een mooie wandeling door de Schotse hooglanden. Natuurfanaten kunnen hun hart ophalen in Schotland.

Wrakduikers móeten naar Scapa Flow. Hier ligt sinds 1918 de German High Fleat.

Whiskey en doedelzakken, Schotland spreekt tot de verbeelding. De Schotse cultuur gaat verder dan dat: op de Orkney eilanden vind je resten van een van de oudste beschavingen van Europa.

Wat is jouw favoriete bestemming in Groot-Brittannië?

Links

will go to Verenigd Koninkrijk

Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.       Disclaimer      Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.
Disclaimer
Website by Web Chemistry