home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
15/08/2018

Budget reizen naar Papua

Ooit wil ik naar Papua... Jarenlang was het een wens, soms latent en soms bijna concreet. Toch kwam het er niet van een ticket te boeken. Natuurlijk, het ís een uithoek. Vanuit Bali ben je minimaal acht uur onderweg. Maar het is gelukt: ik heb een fantastische reis door Papua gemaakt!

En nu deel ik mijn tips over mijn route en budget reizen door Papua. 

baliem festival
Krijgers tijdens het Baliem festival

Mijn route door West-Papua in 3 weken

De reis is wat gepuzzel. Waar wil ik heen, wanneer en met wie. Ik wil duiken met mijn vriend en met een ander reismaatje naar de Baliem-vallei. Maar met wat passen en meten heb ik een mooi programma.

Mijn route door Papua begint met een week duiken in Raja Ampat. Ik geniet van de biodiversiteit van het National Park. Echt, dit is voor mij een van de mooiste duikgebieden ter wereld.

Van Sorong bij Raja Ampat vlieg ik naar Sentani, een klein stadje vlakbij de hoofdstad van Papua. Ik vlieg naar Wamena in de Baliem-vallei: deze afgelegen vallei is alleen per vliegtuig te bereiken. Dat betekent dat ALLES moet worden ingevlogen, van eten tot auto's! In de Baleim-vallei maak ik een meerdaagse trekking door de ruige bergen rondom de vallei.

Na een kleine week ik de Baliem-vallei vlieg ik terug naar Sentani en reis ik verder naar het eiland Biak.

duiken papua route
Duiken in Papua

Budget reizen in West-Papua

Je ontkomt er bijna niet aan om veel te vliegen in Papua. Sommige delen van West-Papua zijn echter alleen met het vliegtuig te bereiken. Dat maakt reizen door Papua een prijzige onderneming: er vliegen geen low-budgetmaatschappijen als Air Asia en Transavia.

Een georganiseerde groepsreis door West-Papua is bijna onbetaalbaar. Als je van avontuur houdt en een beetje flexibel bent, kun je prima zelfstandig door Papua reizen. Daarmee bespaar je honderden euro's!

Eet wat de pot schaft. Veel producten moeten ingevlogen worden en zijn daarmee een stuk duurder dan lokale producten. Het eten op Papua is soms wat eenzijdig, maar daar krijg je zo veel voor terug. Echt. Wil je een beetje luxe en meer variatie? Bezoek dan een van de shopping malls in Jayapura, de hoofdstad van Papua. Schrik niet van de prijzen: die zijn soms gelijk aan de Nederlandse prijzen.

Papua blijft echter een stuk duurder dan Java op Bali. Verwacht geen low-budget vakantie als je naar Papua gaat.

wamena papua
Relaxen op de markt in Wamena

Tips voor budget reizen door Papua

Meer lezen over Indonesië?

Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry