home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Lima

16 juli 2013

Na vele reizen door Azië zet ik voor het eerst voet op het Zuid-Amerikaanse continent. Ondanks goede voornemens om me de Spaanse taal enigszins eigen te maken, spreek ik nog altijd geen word Spaans. Mijn (gebrek aan) een talenknobbel wint, in ieder geval tijdelijk…

Ik verblijf in Brenas, een veilige en rustige wijk net ten zuiden van het centrum van Lima. Wanneer ik echter richting centrum loop wordt één ding me al snel duidelijk: het verkeer in Lima is chaos. Iedereen rijdt door elkaar en er wordt een hoop getoeterd. Pfffffff. De weg oversteken is geen makkie, want al snel kom ik tot de ontdekking dat een groen voetgangerslicht total geen betekenis heeft.

Museo Adres de Castillo

Het eerste museum wat ik bezoek is het Museo Andres de Castillo. In dit museum is een uitgebreide collectie stenen en mineralen tentoongesteld (waaronder een aantal die oplichten onder UV-licht) en ook wat pre-inca artefacten.Het museum is gehuisvest in een prachtig oud gebouw, en is het een heerlijke escape uit de drukte.

Vanuit het Plaza san Martin loop ik in noordelijke richting naar het Plaza de Armas. Gelukkig is deze weg geheel autovrij. Een beetje poche is deze regio echter wel: veel hippe tentjes met veel te dure (internationale) kledingmerken en flanerende mensen.

Religieus museum en de Cathedraal

Aan de Plaza de Armas liggen naast elkaar het religieuze museum en de kathedraal. Deze zijn alleen te bezoeken na aankoop van een combinatieticket van ongeveer 10 euro.

Wanneer ik het religieuze museum binnenstap krijg ik gelijk een brok in mijn keel. Een vleugje wierook dringt mijn neusgaten in, terwijl zachtjes vanuit de verte orgelmuziek klinkt. Ik bevind me in een barok-stijl gebouw met een prachtige glazen plafonds en een brede marmeren trap die naar boven leidt, inclusief een pluche rode loper.

In het museum zijn de nodige afbeeldingen van Jesus, Maria en allerlei heiligen te vinden en relikwieën als plukjes haar of afgesneden ledematen. Ook zijn er verschillende beelden, altaars en compleet ingerichte woon- en vergaderkamers te bewonderen.

De kathedraal is minder sfeervol en misschien zelfs soberder ingericht dan het museum. Onder de kathedraal ligt een aantal tombes, welke opengewerkt zijn met glas en toegankelijk zijn voor het publiek.

Eind van de middag loop ik nog even lang het Monasterio de San Fransisco. Gezien de drukte, nogmaals een hoge entreeprijs én het feit dat je binnen niet mag fotograferen besluit ik dit museum niet te bezoeken.

Ik loop terug richting hostal. Ik kies een klein lokaal restaurantje waar ik voor weinig een zeer goed gevulde maaltijdsoep en een lekker toetje eet.

17 juli 2013

De zon schijnt! Dit zijn vrij zeldzaam te zijn in juli. Lekker.

Eigenlijk had ik vandaag willen duiken met zeehonden. Het is heerlijk zonnig, maar volgens de duikschool staat er te veel wind om uit te varen. En dus wordt de trip afgeblazen. Echt jammer.

Museo de Arte Lima

Het Museo de Arrte Lima (MALI) is een mooi museum met moderne kunst. Het museum is ruim opgezet en ingericht op een manier die vergelijkbaar is met die van verschillende Europese musea.

Het museum ligt in een park, wat een ideaal plekje is voor een spontane picknick na afloop van het museumbezoek. Ook loop ik nog even naar het Plaza de Armas, wat ook uitnodigt voor een drankje in de zon.

Casa de Riva-Aguiro

In het centrum van Lima liggen verschillende casa's. Ik bezoek de Casa de Riva-Aguiro, een kleine mansion met mooie 18de eeuwse balkons en een grappige folkloristische tentoonstelling.

En weer eet ik bij een lokaal restaurantje. Niet eens vanwege het budget, maar gewoon omdat het lekker is!

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry