home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Bolivia 2013

 

Vanuit Peru ben ik de grens met Bolivia overgestoken. De busreis van Arequipa naar La Paz duurde (uiteraard) langer dan gepland. Toch veroverde Bolivia heel snel een plekje in mijn hart!

De betoverende landschappen, de aardige en behulpzame mensen, de kolinale steden en het verse fruit op bijna iedere straathoek. Ondanks de lage temperatuur waande ik me al snel in een warm bad.

Mijn reis door Bolivia startte in La Paz, waar ik een bijzondere parade meemaakte. Per vliegtuigje reisde ik naar Uyuni, waar ik genoot van de flamingo's en de meest bizarre landschappen. Daarna ging ik naar Potosi, een stad die me aangenaam verraste. Mooie (maar soms wat vervalle) architectuur, prachtige musea maar ook het harde leven in de mijnen.

Hoewel ik oorsrponkelijk van plan was Lake Titicaca vanuit Peru te bezoeken, heb ik mijn plannen gewijzigd en ben ik toch vanuit Copacabana naar Isle del Sol gegaan. Ik was er nog niet aan toe om afscheid te nemen van dit prachtige land.... 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry