home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2021:

- Limburg (feb.)
- Noord-Holland (apr.)
- Groningen (apr.)
- Noord-Holland (mei)
- Polen (juli)
- Slowakije (aug.)
- Tsjechië (aug.)De ideale route door Peru

Na vele reizen door Azië, het Midden-Oosten en Europa wil ik het Amerikaanse continent ontdekken. Hoewel ik eigenlijk al jaren met het idee speelde, leek goedkoop vliegen onmogelijk. Maar nu is het zover! Mijn eerste reis door Zuid-Amerika brengt me naar Peru en Bolivia. In deze blog deel ik de ideale route door Peru.

Tijdens mijn eerste reis naar Peru focus ik me op de hoogtepunten van het land. Dat doen de meeste backpackers.Deze route heeft als bijnaam de Gringo Route of Gringo Trail. De Gringo route door Peru duurt minimaal twee weken.

Mijn route door Peru in 2 weken

Bijkomen in Lima

Vliegen naar het westen vind mijn lichaam qua jetlag niet fijn! Ik neem dan ook een paar dagen de tijd om te acclimatiseren in Lima. Tot mijn verbazing is Lima een hele fijne stad om te verblijven. De stad heeft een rijke koloniale historie en er is een aantal interessant musea.

Heb je weinig tijd? Dan kun je eventueel Lima overslaan en direct na aankomst in Peru naar het zuiden reizen.

oeru route lima
Koloniaal Lima

Galapagos on a budget 

Na Lima zak ik langzaam af langs de kust naar het zuiden. Eerst stop ik in Pisco waar ik de Ballestas Eilanden bezoek. De Ballestas Eilanden worden ook wel het goedkope Galapagos genoemd. Op deze eilanden kun je genieten van een rijke flora en fauna voor een fractie van de prijs van de echte Galapagos eilanden.

Ballestas is echt een van mijn hoogtepunten van Peru. Ik kan iedereen aanraden hier een korte stop in te lassen tijdens je rondreis door Peru. Je komt er toch langs!

zeeleeuwen ballestas peru
Zeeleeuwen op de Ballestas Eilanden

De zandduinen van Huacachina

De volgende stop op mijn route door Peru is het dorp Ica. Dit is mijn uitvalsbasis voor een bezoek aan de zandduinen bij Huacachina

Huacachina is een paradijsje voor backpackers. Rondom een oase liggen knusse en goedkope accommodaties. Met een buggy rijd ik de duinen in om te genieten van betoverende landschappen en om te sand boarden.

zandduinn huacachina
De zandduinen van Huacachina

Arequipa en de Colca Canyon

Arequipa en de Colca Canyon zijn de laatste stops in Peru voor ik de grens met Bolivia oversteek.

Arequipa is een gezellige stad met mooie kloosters. In Arequipa kan ik alvast een beetje wennen aan de hoogte. Van eerdere reizen weet ik dat ik gevoelig ben voor hoogteziekte.

In Arequipa boek ik een meerdaagse excursie naar de Colca Canyon, een van de ruigste natuurgebieden langs mijn route door Peru. Hallo condor! Hallo extreme landschappen. Ik zou hier uren kunnen wandelen.

klooster arequipa
Een van de kleurrijke kloosters van Arequipa

Cuzco: Inca ruïnes en meer

Na mijn bezoek aan Bolivia sluit ik mijn reis door Peru af in de omgeving van Cuzco.

Cuzco staat vooral bekend om de ruïnes van Machu Picchu, een van de nieuwe wereldwonderen. Maar in de omgeving van Cuzco liggen veel meer mooie ruïnes. Zo combineer ik mijn bezoek aan Machu Picchu met een bezoek aan de Sacred Valley.

Vanuit Cuzco vlieg ik terug naar Lima.

wereldwonder machu picchu
Wereldwonder Machu Picchu

Lake Titicaca

Veel backpackers zullen ook Lake Titicaca opnemen tijden hun rondreis door Peru. Ook ik had interesse in het meer, maar ik besloot om Lake Titicaca te bezoeken vanaf de Boliviaanse kant. Deze is net wat minder toeristisch.

Lees meer over mijn bezoek aan Lake Titicaca vanuit Bolivia.

Praktische tips voor reizen naar Peru

Goedkoop vliegen naar Peru

Vliegen naar Zuid-Amerika is helaas duurder dan vliegen naar Azië, zeker in de zomervakantie. ik houd mijn vliegticket betaalbaar door ver voor vertrek te boeken. Hoewel ik pas in juli vlieg, leg ik mijn vakantie in januari al vast.

Lees meer tips voor goedkoop vliegen tijdens de schoolvakanties.

andes peru
De Andes in Peru

Ik vlieg met Delta Airlines (KLM) via Atlanta naar Lima. Deze optie is het goedkoopst, maar geeft me ook de mogelijkheid een klein stukje van Amerika te ontdekken. En geloof het of niet, daar ben ik nog niet eerder geweest. Het maakt me daarom niet uit dat ik twee keer een lange stopover heb in de VS.

Houd er rekening mee dat je voor een stopover of overstap in de VS een ESTA visum nodig hebt.

Reizen in Peru

De belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Peru is Peruvian Airways. Met hen kun je vliegen naar Cuzco vanuit Lima voor nog geen honderd euro retour. De vlucht duurt iets meer dan een uur.

Ik heb zelf vooral met de bus in Peru gereisd. Er zijn verschillende type bussen, de duurdere bussen zijn best comfortabel. Om tijd en geld uit te sparen kun je op langere trajecten een nachtbus nemen. Gezien mijn afkeer voor nachtbussen heb ik dit niet gedaan.

Vanuit het busstation kun je eenvoudig een taxi naar je accommodatie nemen. Taxi's binnen de stad zijn niet duur.

coca bladeren peru
Coca bladeren tergen hoogteziekte

Hoogteziekte in Peru

Een groot deel van Peru ligt hoog in de Andes. Hoogteziekte kan al ontstaan op hoogtes vanaf 2000-2500 meter. Hier is de zuurstofdruk lager. Je lichaam heeft tijd nodig om aan hoogtes te wennen. Doe je dit niet, dan kun je last krijgen van kortademigheid, hoofdpijn en misselijkheid. In extreme gevallen kan hoogteziekte zelfs leiden tot orgaanschade. 

Stijg dus niet te snel naar grote hoogtes. Zorg dat de plek waar je overnacht maximaal 500 meter hoger ligt, dan de nacht ervoor. Neem je klachten serieus!

De symptomen van hoogteziekte kun je onderdrukken met diamox. De locals zullen Coca bladeren en Coca thee aanraden ;)

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry