home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
15/07/2018

Peru 2013

Na vele reizen door Azie, het middenoosten en Europa wil ik ook wel eens het Amerikaanse continent ontdekking. Hoewel ik eigenlijk al jaren met het idee speelde, erg twijfelde, koos ik tot nu toe toch steeds voor Azië (en de goedkopere tickets die kant op). Maar nu is het zover! Mijn eerste reis door Zuid-Amerika brengt me naar Peru en Bolivia.

Vliegen naar Peru

Vliegen naar Zuid-Amerika is helaas duurder dan vliegen naar Azië, zeker in de zomervakantie. ik houd ook dit keer mijn vliegticket betaalbaar door ver voor vertrek te boeken. Hoewel ik pas in juli vlieg, leg ik mijn vakantie in januari al vast.

Ik vlieg met Delta Airlines (KLM) via Atlanta naar Lima. Deze optie is veruit het goedkoopste, en het idee om een aantal uur in Atlanta te kunnen besteden spreekt me ook aan. Het maakt me daarom niet uit dat ik twee keer een lange stopover heb in de VS.

Mijn route in Peru

Vliegen naar het westen vind mijn lichaam qua jetlag niet fijn! Ik neem dan ook een paar dagen de tijd om te acclimatiseren in Lima. Na Lima zak ik langzaam af langs de kust naar het zuiden. Eerst stop ik in Pisco waar ik de Ballestas Eilanden bezoek die bekend staan om hun fauna, en dan ga ik naar Ica voor de zandduinen bij Huacachina. Arequipa en de Colca Canyon zijn de laatste stops in Peru voor ik de grens met Bolivia oversteek.

Na mijn bezoek aan Bolivia sluit ik mijn reis door Peru af in de omgeving van Cusco.

inca in cusco peru
inca-muziek bij een festival in Cusco

 

Links

peru.start.be
will go to Peru

Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry