home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
19/03/2019

Manilla

Aziatische steden zijn meestal niet echt mijn ding. Singapore, Bangkok, Kuala Lumpur en Yogyakarta vind ik leuk voor een paar dagen, maar de meeste andere steden kunnen me niet echt boeien.

13 juli 2012

De eerste nacht Manilla was kort: het vliegtuig kwam pas rond middennacht aan, en voordat je dan in je kamer bent is het zo weer een paar uur later. Er is echter nog veel leven op straat, en er zijn veel neonreclames. Het guesthouse waarin ik beland stemt me niet heel vrolijk: de airconditioning maakt heel veel herrie, de kamer is klein en uitgeleefd, de kraan druppelt en ik zie al snel mijn eerste kakkerlak van mijn reis. Hoewel het personeel erg vriendelijk is, besluit ik de volgende morgen in alle vroegte door te reizen naar Baguio.

Overnacht in Strawberry Guesthouse. Kamers voor 700 pesos, niet echt een aanrader. Gratis Wifi.

***

21 juli 2012

Lange busreizen

Na een zeer geslaagde trip door het noorden van Luzon moet ik terug naar Manilla, want daar vertrekt mijn vliegtuig naar Negros. In alle vroegte stap ik in Banaue in een Jeepney en ruim twee uur later stap ik uit in Solano. Solano heeft geen echt busstation, maar er rijdens verschillende bussen per uur naar Manilla. Het is dan ook geen probleem om weg te raken uit Solano.

Helaas zit het weer niet helemaal mee. Het regent en het giet. In Nederland lijdt dit onherroepelijk tot files, maar ook in de Filipijnen gaat het verkeer net een stukje langzamer in de regen. De nationale snelweg van Solano naar Manilla is geen echte snelweg: bij elk dorp moet er flink afgeremd worden, en de tricylces (motortaxi’s) op de weg houden ook het verkeer op.

Er is echter voldoendevermaak aan boord. Er wordt een fillm gedraaid en het laatste stukje van de rit probeer ik actief deel te nemen aan Filipijnse (en dus onverstaanbare) televisieshows. Wanneer het nieuws ineens in beeld komt ben ik minder blij: de regen heeft ervoor gezorgd dat verschillende delen van de Filipijnen te kampen hebben met overstromingen. Dit geldt ook voor Manilla, een deel van de wijk waarin ik verblijf staat blank.

Malate

Met veel vertraging beland ik uiteindelijk in Malate. (Ik doe uiteindelijk 13 uur over een ritje van 342 kilometer!) Het regent nog steeds, maar de wateroverlast valt gelukkig mee in het gebiedje rondom het hotel. De regen maakt het echter niet aantrekkelijk om de wijk te verkennen. Hoewel ik vlak bij Manilla Bay en de haven zit, neem ik daar geen kijkje. Malate is overigens best een gezellige wijk, er zijn zeer veel restaurants en ook supermarkten die tot heel laat open zijn. Daarnaast is er een ruim aanbod aan nachtclubs, vaak met schaars geklede dames voor de deur. Sommigen zelfs zonder slipje.... Ik snap de Filipijnse moraal niet: seks voor het huwelijk mag niet, de anticonceptiepil wordt gezien als moord, en dan dit????

Overnacht in Pension Malate. Deluxe kamer voor 1700 pesos. Wat er zo 'deluxe' aan de kamer is, is me niet bekend. De kamer is weliswaar schoon, maar klein. Personeel is niet bijzonder behulpzaam, soms bijna op het onbeschofte af.

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry