home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Ik ben een langzame reiziger die de gebaande paden verlaat op zoek naar bijzondere plekken en verhalen. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Mijn passie voor fotografie en liefde om te leren vertaalt zich in een bonte verzameling fotografietips – een waardevol naslagwerk voor iedere reisfotograaf. De wereld is te mooi om niet te ontdekken en vast te leggen!

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Brabant (juni)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Filipijnen 2012

Misschien denken sommigen dat ik saai ben (en misschien is dat ook wel zo), maar ik ga deze zomer weer naar Azië toe. En omdat ik wederom een combinatie zoek van natuur, cultuur en duiken is de keus dit keer op de Filipijnen gevallen.

Route Filipijnen

De reis begint in Manilla. Vanuit Manilla zal ik richting noorden trekken, en zal ik de rijstvelden van Luzon bezoeken. Allereerst bezoek ik Baguio, om daarvandaan verder te trekken naar Sagada en Banaue.

Ik vlieg vervolgens naar het eiland Negros, waar ik zal duiken rondom Dauin en Dumaguete.

En toen liep alles anders dan ik van plan was... Ik wilde per boot naar Bohol, waar ik 's werelds kleinste primaat hoopte te zien. Maar door een tyfoon boven Luzon (waar ik inderdaad net vandaan kwam!) was het dagen stormachtig weer boven Negros en Cebu. Alle boten werden gecanceld.

Mijn nieuwe plan is Moalboal. Mijn Filipijnenreis eindigt in Cebu, waar ik een vliegtuig naar Singapore en Indonesie zal nemen.


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry