home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Interview: werken in Spanje en Italië

Iedere maand laat ik voor Going Local een reiziger of emigrant aan het woord over zijn of haar leven in het buitenland. Wat valt je op aan je nieuwe (tijdelijke) thuisland? En welke tips heeft de kenner voor de reiziger die in kortere tijd het land wil ervaren.

Deze maand schrijft Henriëtte over haar werk in Spanje en Italië. Momenteel woont ze weer in Nederland en blogt ze op TravelAroundWithMe en WellnessSpots.

italie

Ik ben een avonturier die ook van ontspanning houdt. De enorme reisdrang zat er altijd al in maar waar het vandaan komt weet ik nog steeds niet. Een ding wist ik wel, naast de hele wereld ontdekken wilde ik ook eens een tijd in het buitenland werken en dat heb ik twee keer gedaan. Ik ben zo blij dat ik die ervaring heb, dat had ik voor geen goud willen missen.

Momenteel woon ik vlakbij het strand in Scheveningen. Ik ben opgegroeid in de regio Den Haag en heb van mijn 10e tot mijn 20e in Drenthe gewoon en in Groningen gestudeerd. Daarna 2 jaar in Emmeloord gewoond en nu weer terug in de randstad. 

Leven in het buitenland

Leven in het buitenland had ik nooit willen missen. Die ervaring heeft mij zoveel geleerd. Ik ben er zelfstandiger van geworden en ik heb mijzelf nog beter leren kennen. Nu ben ik iemand die zichzelf redelijk snel aanpast en zowel in Spanje als in Italië voelde ik mij snel thuis. Ik maak gemakkelijk een praatje en dat speelt wellicht ook mee.

Omdat ik voornamelijk met internationale collega’s werkte moet je af en toe wel even extra moeite doen om met de locals in contact te komen. Maar die stap ligt bij jezelf. Elke ochtend een espresso drinken in de lokale koffiebar en je maakt snel genoeg contact.

leeuw

Meet the locals

Do what the locals do en je ervaart snel genoeg het ‘echte’ leven op een bestemming. Vraag waar je het beste kan eten, drink een koffie in de lokale koffiebar, ga naar het strand waar locals gaan, reserveer een free tour, maak eens een praatje met iemand. Doe eens iets voor een ander en wees open en lach veel.

Werken in een Nederlandse bar op Tenerife

Het was 2010, ik was 26 en ging werken in een Nederlandse discotheek op Tenerife. Ik was klaar met mijn studie en mijn relatie was voorbij en ik wilde altijd al een voor langere tijd naar het buitenland maar om 1000 redenen kwam het er niet van. Nu had ik 1 reden om wel te gaan en ik deed het. Samen met mijn zusje van 21 hadden we gesolliciteerd voor drie maanden en we werden allebei aangenomen. Wat een fantastische tijd was dat. Het was ten tijden van het WK dat Nederland ook tegen Spanje in de finale stond. Liep ik daar in een leeuwenpak over de boulevard van Tenerife.

zee

Werken op een camping in Italië

Mijn tweede buitenlandse reiservaring was 8 maanden werken op diverse camping in Italië. Ik begon op het schiereiland, Lido di Jesolo, tegenover Venetië en eindigde als camping beheerder voor Roan Camping Holidays en Go4Camp op Camping Albatros in Piombino in Toscane. Wat een heerlijke 8 maanden waren dat. Druk, maar elke dagen werken onder de zon vond ik zo gaaf en ik heb er vrienden voor het leven gemaakt. Dit was de plek waar ik mijn reisblog ben gestart en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Een jaar later ging mocht ik zelfs een fotografie opdracht doen voor alle camping rond het Gardameer

Meer lezen? 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry