home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
24/04/2019

Sumatra 2011

Dichte bossen, het grootste kratermeer ter wereld, beschermde apen. Mijn route door Sumatra voert me langs de hoogtepunten van het noordelijke deel van het eiland.

Twee jaar na mijn laatste bezoek aan Indonesië ga ik weer terug. En het voelt meteen weer als thuis, ondanks dat ik nog nooit op Sumatra geweest. Behalve mijn stage op Batam dan, wat officieel bij Sumatra hoort ondanks de lap zee tussen de eilanden.

orang-oetans op sumatra
Orang-oetans op Sumatra

Mijn route voor 3 weken Sumatra

Ik heb een ticket naar Bandah Aceh op Sumatra en vanuit Bali zal ik terug naar huis vliegen. Meestal heb ik wel een globaal plan voor dingen die ik wil zien, maar deze reis absoluut niet! Nog nooit heb ik mijn route zo vaak gewijzigd, en het voelde goed. Wat nou vooraf boeken? Met een Indonesische SIM-kaart boek je met gemak vliegtickets en accommodatie. OOK in het hoogseizoen!

Mijn reis start in Bandah Aceh, maar lang blijf ik daar niet. Ik ga duiken in Pulau Weh. In 2004 is dit eiland getroffen door een tsunami, maar nu vormen de witte stranden een tropisch paradijs voor mensen die willen relaxen en duiken.

Vanuit Pulau Weh reis ik door de prachtige groene provincie Noord-Aceh, onder andere naar de steden Bireuen en Takengon. In dit gebied komen nauwelijks toeristen. En al helemaal geen alleen reizende vrouwen. ik word van veel kanten aangestaard en ben echt een bezienswaardigheid. Soms is dat lastig, het levert ook leuke gesprekken op.

In het Gunung Leuser National Park ga ik vanuit Ketambe op zoek naar orang-oetans. Ik reis verder naar Berastagi, waar ik een aantal traditionele dorpen bezoek en de Sibayak vulkaan beklim. Dan ga ik naar het legendarische Danau Toba. Via de orang-oetans bij Bukit Lawang vervolgt mijn route door Sumatra zich naar Medan.

De rondreis gaat verder op andere eilanden

Na 3 weken Sumatra heb ik alleen maar het noordelijke deel van het eiland gezien, de rest komt een volgende keer wel! In 2011 bezoek ik behalve Sumatra ook Java en tot slot Bali.


Vrouw op de markt in Berastagi

Meer lezen over Indonesië?

Ik schreef onder andere de volgende blogs over Indonesië:

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry