home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Ik ben een langzame reiziger die de gebaande paden verlaat op zoek naar bijzondere plekken en verhalen. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Mijn passie voor fotografie en liefde om te leren vertaalt zich in een bonte verzameling fotografietips – een waardevol naslagwerk voor iedere reisfotograaf. De wereld is te mooi om niet te ontdekken en vast te leggen!

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Brabant (juni)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Rondreis door noord Wales: de leukste bezienswaardigheden

De auto slingert door de heuvels. Het landschap wordt steeds groener. Ik maak een mini-rondreis langs de bezienswaardigheden van noord Wales. Opeens zie ik een meer glinsteren in de zon. Op de heuvel staat een kasteel. Wat is het hier mooi!

noord wales snowdonia
Snowdonia in het noorden van Wales

Wales is een bijzondere vakantiebestemming. Het mooiste van Wales ontdek je met de auto. Helaas heb ik maar een paar dagen de tijd, dus ik beperk me tot het bergachtige noorden van Wales.

Het noorden van Wales is een dunbevolkt gebied. Hier liggen veel heuvels, die geleidelijk overgaan in heuse bergen. De meeste bergen liggen in het ongerepte Snowdonia National Park.

waterval snowdonia wales
Bezienswaardigheden in Wales: watervallen in Snowdonia

Het ongerepte Snowdonia National Park

Snowdonia National Park is een van de mooiste plekken van Wales. Dit park mag je zeker niet overslaan tijdens je rondreis door noord Wales. Het noordelijke deel van Snowdonia is het erg populair bij wandelaars. Hier kun je lange hikes maken, maar het gebied staat ook bekend om zijn kortere wandelingen.

Sportievelingen uit heel het Verenigd Koninkrijk en omstreken trekken naar Snowdonia voor zijn bergen. Een aantal bergen schiet over de duizend meter heen. De hoogte top van Snowdonia National Park is de berg Snowdon. Aan deze berg heeft het park zijn naam te danken.

wandelen snowdonia
Wandelen in Snowdonia

Koper en natuur in Beddgelert, Wales

Beddgelert is zonder twijfel het leukste dorp van het noorden van Wales. Hier komen natuur, cultuur en geschiedenis samen en komen oude legendes tot leven.

Het dorp Beddgelert ligt midden in Snowdonia National Park. Een van de bezienswaardigheden van Beddgelert is de Sygun Kopermijn. Deze mijn kun je zonder gids bezoeken. In de mijn krijg je door geluidfragmenten een beeld van het delven van koper in het noorden van Wales.

Lees meer over de Sygun Kopermijn

Beddgelert ontvangt al meer dan een eeuw reizigers en toeristen. In Beddgelert vind je de leukste hotels in Wales.

bezienswaardigheden beddgelert wales
Het pitoreske Beddgelert

rondreis wales mijnen
Mijnen in Wales

Llyn Gwynant en Llyn Padarn: de mooiste meren van Wales

Het noorden van Wales staat bekend om zijn bergen, bossen en meren. Het betoverende Llyn Gwynant is een van de bekendste meren. Het ligt in Nant Gwynant, een betoverende vallei vlak bij Beddgelert en de berg Snowdon.

Meer naar het noorden ligt Llyn Padarn. Aan de oever van dit meer ligt Dolbadarn Castle. Een korte wandeling voert me naar de top van de heuvel waar de toren van het eeuwenoude kasteel nog fier overeind staat. Ik geniet van het uitzicht over bergen en meren tijdens mijn rondreis door het noorden van Wales.

Llyn Padarn wales bezienswaardigheden
Het betoverende Llyn Padarn

Dolbadarn Castle wales rondreis
Dolbadarn Castle is een bijzondere stop tijdens je rondreis in het noorden van Wales

Caernarfon Castle

Het plaatsje Caernarfon ligt aan de kust van het noorden van Wales. Caernarfon wordt vooral bezocht vanwege haar kasteel.

Ik beken, ook ik verlaat het groene landschap van Wales voor een bezoek aan Caernarfon Castle. Ik beken, het is een leuke bezienswaardigheid! Het kasteel is goed bewaard en veel vertrekken zijn te bezichtigen. Ik beklim de torens van Caernarfon kasteel en ik kijk uit over de haven van Caernarfon. Ver onder me is het een wirwar van bootjes. Ik verblijf in een middeleeuws kasteel ver weg van de chaos.

Caernarfon Castle noord wales
Caernarfon Castle is een van de hoogtepunten van noord Wales

Kasteel Caernarfon is goed te verdedigen. Het wordt beschermd door dikke muren en dertien muurtorens. De mooiste toren is de Eagle Tower (Adelaarstoren). Deze toren was ooit bedoeld als woontoren voor de koning. Uiteindelijk is de toren daar niet voor gebruikt.

Caernarfon Castle is gebouwd door koning Edward I na zijn verovering van Gwynedd in 1283. Voor de bouw van kasteel Caernarfon stond hier al een mottekasteel. Voor het mottekasteel stond er op deze locatie een Romeins fort.

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry