home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Rondreis door IJsland: zelf regelen of georganiseerd?

Reizen door IJsland

IJsland is een magische bestemming. Zelfs de naam heeft al wat magisch. IJs-land: land van sneeuw en ijs. Land van prachtige landschappen, vulkanen, watervallen en noorderlicht.

IJsland heeft uitgesproken seizoenen. Lange dagen in de zomer, lange nachten in de winter. Ik kies voor een rondreis door IJsland in de winter. Witte bergen, bevroren meren en wandelen op een gletsjer klinkt als pure magie!

ijsland winter rondreis
Een rondreis door winters IJsland

Groepsreizen of individueel reizen? 

Meestal kies ik er tijdens mijn reizen voor om individueel te reizen. Ik wil de vrijheid hebben om te gaan en staan waar ik wil, en om lokale mensen te ontmoeten, bijvoorbeeld door te reizen met het openbaar vervoer. Na veel wikken en wegen heb ik besloten dat deze vorm van reizen in het winterse IJsland voor mij niet werkt. Ik zie het niet zitten om een auto te huren en in mijn eentje door een winters landschap te crossen. Ik kies daarom voor een groepsreis met Sawadee.

De reis is fantastisch! De groep is leuk, en de gids weet HEEL VEEL over de geschiedenis van IJsland, de natuur, de literatuur, geologie, enzovoorts. Ik geniet van zijn verhalen.

Wil je meer weten over wonen in IJsland? Lees dan snel dit leuke interview met Linda in IJsland.

gletsjerwandeling ijsland
Wandelen over een gletsjer in IJsland

Mijn route door IJsland in 8 dagen

De reis begint in de Gouden Cirkel. Hier komen Europa en Amerika samen en vind je beroemde geisers. De gouden driehoek is een must see voor iedereen die naar IJsland reist.

Na een bezoek aan de Gouden Driehoek laat ik het gros van de toeristen achter me en reis ik naar het oosten van IJsland. De landschappen worden ruiger, in de rivieren drijven kolossale ijsschotsen en ik bedwing een gletsjer.

Via de Blue Lagoon beland ik uiteindelijk in de hoofdstad Reykjavik.

IJsland voor fotografen

IJsland is een fantastische bestemming voor fotografen. Door de noordelijke ligging is het licht vaak warm en zacht, en de IJslandse landschappen zijn enorm veelzijdig.

Als je geluk hebt, kun je het noorderlicht fotograferen

Bekijk mijn mooiste foto's van IJsland

waterval ijsland
Bevroren watervallen in IJsland

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry