home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Libanon

Waarom ga je naar Libanon, hoe komt je daaaaaar nu bij? Een vraag die me voor vertrek regelmatig gesteld is, en waar ik het antwoord eigenlijk niet echt op weet...

Mijn route door Libanon: Beirut - Baalbek - Tripoli 

Ik vlieg met Air Baltic naar Beirut, de hoofdstad van Libanon. Hoewel deze stad door sommigen het Parijs van het oosten wordt genoemd, zijn het toch met name de restanten van de verschillende oorlogen die indruk op me maken. 

Vanuit Beirut reis ik door de besneeuwde bergen naar de Beeka-vallei, waar het oude Baalbek ligt. Hier staat de grootste Romeinse tempel op aarde. Vanuit Baalbek steek ik de grens met Syrie over, naar Hama en Lattakia.

Terug in Libanon beland ik een Tripoli en bezoek ik Byblos, beide aan de kust. Met name Tripoli vind ik een sfeervolle stad, met een levendige Souq en mooie moskeeën. Helaas is het dan tijd om terug te keren naar Beirut, waarvandaan ik een laatste dagtrip maak naar het hipodroom in Tyre, alvorens ik terugvlieg naar Nederland.

Praktische tips en handige weetjes voor reizen door Libanon

Links

rondreis Libanon
Libanon in beeld

 


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry