home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
21/08/2019

Barra Point

 

Na een klein uitstapje naar Vilanculos richting noorden, zijn we weer terug in de omgeving van Tofo. Dit keer verblijven we in Barra Point.

Na de nodige keren pech te hebben gehad met de truck, verlaten we eindelijk de hoofdweg. Wat er precies aan de hand was weet ik ook niet, maar blijkbaar zijn enige spoedreparaties noodzakelijk om verder te kunnen rijden. En dus stappen we met zijn allen de truck maar weer uit, terwijl de chauffeur met het motorblok en de remschijven bezig is.

Het verbaast me hoe weinig verkeer er over de weg rijdt. En dat terwijl ze toch langs een van de belangrijkste doorgaande wegen van Mozambique staan! En terwijl ze stilstaan komen af en toe wat mensen kijken wat we aan het doen zijn.

Barra Point

Na een hele tijd over de hoofdweg te hebben gereden (en langs de weg te hebben stilgestaan), komen we uiteindelijk bij Barra Point aan. De hoofdweg maakt plaats voor een smallere zandweg, en langs de weg zijn verschillende kleine huizen te vinden. Achter de palmbomen begint de zon langzaam onder te gaan. Het aantal mensen neemt toe, en zo hier en daar is een kleine markt. We stoppen onderweg om overheerlijke kreeft te kopen, welke we 's avonds bij het eten naar binnen mogen werken. Jammie!

Duiken bij Barra Point

De accomodatie in Barra Point is heel erg mooi. Houten huisjes op het strand, al is het wel nog een aardig stukje zwoegen om daadwerkelijk bij de vloedlijn te komen. De duikschool ligt echter direct aan het strand, dus gelukkig hoeven we niet ver te lopen in onze duikpakken. Ver lopen met de uitrustingen hoeft sowieso niet, want de RIB wordt op een trailer tot aan de duikschool gebracht, zodat we alleen maar onze spullen in hoeven te laden. En in het lanceren van de boot worden we steeds handiger, dat scheelt! We zijn klaar om te duiken bij Barra Point.

We hebben nog altijd geen manta's gezien, maar we blijven kopen....

Helaas....

Wel zien we weer talrijke bladvissen, een aantal mooie slakken, en heel veel koraalduivels. En.... We zien een small eye mantaray! Deze jongens schijnen nog zeldzamer te zijn dan de normale manta's, dus dat is even heel erg bijzonder! Helaas heeft mijn camera echter last van de diepte (een paar knopjes blijven soms hangen) en lukt het me niet om een mooie foto te maken. Maar ik heb hem gezien, en daar gaat het om!

Walvishaaien

Zullen we het dan toch nog maar een keer proberen? Zullen we toch nog maar een sealife safari organiseren? Zo gezegd, zo gedaan. En weer zien we dolfijnen, en in de verte zien we wederom een paar spuitende walvissen. Het sprookje van de walvishaaien blijkt echter niet uit te komen.

Mangroves

's Avonds rijden we met zijn allen in een jeep naar een nabijgelegen resort. Terwijl de zon langzaam in de zee zakt, kijken wij uit over de mangrovebossen en de kleine riviertjes die tussen deze bossen lopen. Wat is het leven toch mooi!

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry