home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Rusland 2006

 

In 2006 reis ik overland vanuit China naar Nederland. Een deel van de reis leg ik af per trein, met de beroemde Trans-Mongolië Express. Ik doorkruis Rusland.

Route door Rusland: reizen met de TME

Sommige mensen leggen de ruim 7000 km tussen Moskou en Beijing in één etappe af, een reis van meerdere dagen. Ik kies ik er voor om verschillende stops te maken omdat ik ook Rusland wil ervaren. De eerste stop is bij Irkuts, aan het Baikalmeer. Daarna reis ik door naar Krasnoyarsk, wat eveneens in Siberie ligt. De volgende stop is in de Russische hoofdstad Moskou, en na een laatste nachtje in de trein wordt ik wakker in St. Petersburg.

Links

rondreis Rusland

 


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry