home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
01/04/2020

Tibet 2010

Tibet is een bestemming die me al jaren fascineert. In 2006 krijg ik een klein voorproefje, als je verschillende 'Tibetaanse' steden in de provincie Yunnan in China bezoek. Maar nu is het zo ver, en ga ik naar het echte Tibet!

Helaas, het is niet toegestaan om vrij rond te reizen in Tibet. Je hebt een speciale permit nodig (afhankelijk van waar je heen wilt zelfs meer dan een), en je mag Tibet alleen bereizen als een groep met een gids. Nu lijkt het me niet ideaal om een land als Tibet te bezoeken terwijl je met zijn twintigen achter een gids aanhobbelt, dus zoek ik een compromis: een groepsreis voor 2 personen :) Deze trip boek ik in Kathmandu (Nepal) bij Asian Heritage Treks. Aangezien we maar met zijn tweeen zijn, is het ook mogelijk het programma enigszins aan te passen aan onze persoonlijke wensen. We blijven twaalf dagen in Tibet, een aantal dagen langer dan het standaardpakket.

Eigenlijk is alles zo geregeld. Vanuit Nederland hebben we al contact gehad met Asian Heritage Treks, en zij staan dan ook op het vliegveld in Kathmandu om ons welkom te heten. We rijden naar hun kantoor in Thamel, waar we het papierwerk doen voor de tour, en niet te vergeten de verschillende permits. Ook de financien worden geregeld. En terwijl de daaropvolgende dagen genieten van Kathmandu en omgeving, regelt Asian Heritage Treks de vliegtickets naar Lhasa, de permits, de hotels, de gids en vervoer. En zo gebeurt het dat we op vrijdag landen in Kathmandu, en op dinsdag weer vertrekken (uiteraard om terug te komen: lang leve de 'multiple entry' visa die op het vliegveld van KTM te krijgen zijn).

Vanuit Kathmandu vliegen we naar Lhasa, waar we de tijd nemen om te wennen aan de hoogte (3600 m) en vier volle dagen de tijd nemen om dingen te bekijken. Lhasa is de hoofdstad van Tibet, een prachtige stad met een geweldige sfeer en honderden pelgrims. Vanuit Lhasa rijden we vervolgens via de Friendship Highway richting Nepal, maar onderweg zijn er volop stops om verschillende passen, meren en dorpen te bekijken. Ook maken we een omweg naar het Everest Basecamp, een trip van een paar dagen die ons door een prachtig natuurgebied leidt. Via de Everest Basecamp komen we ten slotte aan in het grensplaatsje Zhangmu, waar we afscheid nemen van Tibet en de grens oversteken met Nepal.Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry