home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2020:

- Gran Canaria (jan)
- Belgrado (feb)
- Limburg (mei)
- Drenthe (mei)
- Duitsland - Tsjechië (juli/aug)
- Limburg (sept)
- Zeeland (okt)
- Marokko? (dec)Tibet 2010

Tibet is een bestemming die me al jaren fascineert. En dan ga ik naar Tibet met zijn kleurrijke gebedsvlaggen en grillige besneeuwde bergtoppen die naar de hemel reizen.

Helaas, het is niet toegestaan om vrij rond te reizen in Tibet. Je hebt een speciale permit nodig (afhankelijk van waar je heen wilt zelfs meer dan een), en je mag Tibet alleen bereizen als een groep met een gids. Nu lijkt het me niet ideaal om een land als Tibet te bezoeken terwijl je met zijn twintigen achter een gids aanhobbelt, dus zoek ik een compromis: een groepsreis voor 2 personen :) Deze trip boek ik in Kathmandu (Nepal) bij Asian Heritage Treks. Aangezien we maar met zijn tweeën zijn, is het ook mogelijk het programma enigszins aan te passen aan onze persoonlijke wensen. We blijven twaalf dagen in Tibet, een aantal dagen langer dan het standaardpakket.

Eigenlijk is alles zo geregeld. Vanuit Nederland hebben we al contact gehad met Asian Heritage Treks, en zij staan dan ook op het vliegveld in Kathmandu om ons welkom te heten. We rijden naar hun kantoor in Thamel, waar we het papierwerk doen voor de tour, en niet te vergeten de verschillende permits. Ook de financien worden geregeld. En terwijl de daaropvolgende dagen genieten van Kathmandu en omgeving, regelt Asian Heritage Treks de vliegtickets naar Lhasa, de permits, de hotels, de gids en vervoer. En zo gebeurt het dat we op vrijdag landen in Kathmandu, en op dinsdag weer vertrekken (uiteraard om terug te komen: lang leve de 'multiple entry' visa die op het vliegveld van Kathmandu te krijgen zijn).

Vanuit Kathmandu vliegen we naar Lhasa, waar we de tijd nemen om te wennen aan de hoogte (3600 m) en vier volle dagen de tijd nemen om dingen te bekijken. Lhasa is de hoofdstad van Tibet, een prachtige stad met een geweldige sfeer en honderden pelgrims. Vanuit Lhasa rijden we vervolgens via de Friendship Highway richting Nepal, maar onderweg zijn er volop stops om verschillende passen, meren en dorpen te bekijken. Ook maken we een omweg naar het Everest Basecamp, een trip van een paar dagen die ons door een prachtig natuurgebied leidt. Via de Everest Basecamp komen we ten slotte aan in het grensplaatsje Zhangmu, waar we afscheid nemen van Tibet en de grens oversteken met Nepal.

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry