home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Eerste mail

mail 13 januari 2001


Hoi allemaal,


Mijn eerste mailtje wordt maar even een algemeen mailtje, zeker gezien het feit dat het netwerk hier niet al te denderend is en het dus maar de vraag is of je een mailtje wel kan verzenden (ik zit hier dan ook in een hele oude versie van word te typen, deze PC draait nog onder windows 3.1).

Mijn vlucht was gisteren (en eergisteren) best wel OK. Brunei airlines is een goede (naar mijn mening) maatschappij om mee te vliegen. In de 17 uur die het in beslag nam van Londen naar Singapore heb ik gelukkig niet te kampen gehad met kramp in mijn benen door te weinig beenruimte, waar ik wel een beetje op gerekend had. Eten was goed te eten en kwam ook vaak langs. Net als het drinken. En het tot Allah bidden aan het begin van de vlucht heeft geholpen, bijna geen turbulentie gehad J (he cool, dit kan mijn pc thuis niet!!!, nouja heb ik niet ingesteld....) Alleen een beetje jammer dat ik ook niet echt in slaap kon komen, moet zeggen dat ik ook behoorlijk moe was gisteren, en vandaag ook nog wel een beetje... (Heel lang geslapen dus, gelukkig heeft mijn kamer airco, het zal hier een graadje of 31 zijn, zo niet meer.)


en ik is groot....

Ik woon hier dus in een huis met Erik en Saskia, (Erik is verpleegkundige, HBO-V) en hun poes Merah, zoals de naam al impliceerd, een rode kater (nog jong en speels). Hele aardige mensen, gisteren met hen gaan eten in de stad, zo weer. Beide achter in de twintig, wonen hier nu een paar jaar en gaan waarschijnlijk dit jaar weer terug naar Nederland, definitief dan.
Huis is ook redelijk groot, gezamelijke woonkamer, kantoor. (Erik zit nu op de andere PC de administratie te doen, gaat ook mijn werk worden, komende week waarschijnlijk al.) Ik heb een slaapkamer die ik kom te delen met Henriette, aangezien de andere slaapkamers lek zijn en hierdoor niet (meer) als zodanig te gebruiken zijn. En dat voor een huis dat nog geen twee jaar staat! (Bouwtechnisch liggen ze hier wel een beetje achter, wat dat betreft.)
De keuken is open, wat niet hetzelfde inhoud als een open keuken in Nederland. Tussen de keuken en de woonkamer zit zeg maar de buitendeur, de keuken bevindt zich op de binnenplaats. Voor een groot deel, zeg maar het kookblok en de koelkast, is de keuken overdekt, de rest is een binnenplaats-achtig iets dat mer een trap naar het terras leidt.
Daarhet ik vanmiddag nog een tijdje lekker zitten lezen, terwijl Saskia en Erik aan het werk waren.
De wijk heet Sekura Garden, en voor Indonesische begrippen is het een echt juppenwijk. De wijk is omgeven door een muur (nee, het is geen getto) en heeft maar een ingang, die dan ook non-stop bewaakt wordt. 's Nachts komt er geen verkeer de wijk meer in of uit, tenzij je je meldt bij de bewaking, die dan de slagboom voor je kan openen.
Dit leidt er toe dat er weinig verkeer door onze straatkomt, op alle straatventers (tukangs) na dan. Zij verkopen dingen als bami bakso en nootjes. Ook het drinkwater (air minum) wordt gewoon aan de deur verkocht, wat natuurlijk een stuk makkelijker is dan het koken van water.

Kraanwater is niet alleen niet drinkbaar, maar heeft soms ook een andere kleur en schijnt soms te stoppen met stromen. Warm water bestaat uberhaupt niet, maar met deze warmte is een koude douche ook wel fijn (behalve dan dat shampoo beter schuimt in warm water....)

Inmiddels is het zondag tegen de middag. Gisteren wilde het mailen niet lukken. Misschien nu wel?

Groetjes!

Jenny


Lieve mensen die mij al gemeeld hebben: sorry, ik heb het nog niet kunnen lezen. Voor mij is het op dit moment even belangrijker eindelijk (na een halve week) weer eens wat van me te laten horen, dan te lezen. Als de verbinding zo nog werkt ga ik natuurlijk meteen aan het lezen....

 


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry