home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Krugerpark

 

Er zijn van die dingen die je moeilijk kan omschrijven. Een van die dingen is voor mij mijn bezoek aan het Krugerpark. Het zien van de Big Five staat hoog op mijn bucketlist.

Met een groepsrondreis naar het Krugeropark

Na een bezoek aan het prachtige Mozambique ben ik terug in Zuid-Afrika. Eindelijk is het zo ver: ik ga het Krugerpark bezoeken! Het oversteken van de grens tussen Mozambique en Zuid-Afrika verloopt redelijk soepel, maar toch is het al een eindje in de middag eer we in het Krugerpark zijn. 

Ik ben blij met mijn groepsrondreis door Zuid-Afrika en Mozambique met Compass Travel. Doordat ik reis met een grote truck, ben ik niet afhankelijk van dure excursies door het park. Met een een truck zie je meer dan met een personenauto. Je zit immers een stukje hoger. 

We benutten de middag echter uiterst effectief en gaan meteen op zoek naar 'wild'. Tijd voor een eerst gamedrive!

Kamperen in het park

Net voor de schemering valt bouwen we onze tentjes op op een van de campsites van het park. Deze sites zijn goed afgesloten van de rest van het park, zodat dieren niet de kans krijgen tentjes te besluipen en eten te jatten.

Tussen de olifanten

De volgende ochtend beginnen we alweer vroeg met rijden. Na een tijdje rond te hebben gereden, houden we halt bij een van de picknick area's van het park. Hier zijn ondermeer bavianen te zien, verschillende soorten vogels, en de nodige bokjes. Na het ontbijt rijden we een paar uur rond, en we zien onder andere verschillende olifanten. Sommige lopen gewoon ineens op de weg, andere zijn druk met het slopen van boompjes en weer andere wasssen zich in de rivier. Ook zien we verschillende soorten (roof)volgels, als arenden en gieren. Aan de kant van een meer (met krokodillen) zijn bovendien verschillende flamingo's te vinden.

Vechtende nijlpaarden

Voor de lunch houden we halt bij een andere pichnicksite. In het zonnetje bij het resaurant (en de vele winkels) ligt een aantal leguanen van de zon te genieten. Vanuit een uitzichtpunt zien we bovendien divere nijlpaarden, welke met elkaar aan het vechten/stoeien zijn.

We rijden weer een paar uur door het park, en dan gaan we de heuvel op naar een volgend uitzichtpunt. Hier zijn verschillende soorten aapjes te vinden, en ook hier zitten weer leguanen (maar dan kleinere) en kleine brutale vogeltjes die het hebben gemunt op etensresten van bezoekers.

Later in de middag bezoeken we nog een uitzichtpunt/shelter met uitzicht over het water, hier zitten verschillende nijlpaarden. Wat een herrrie maken die beesten toch, het blijft me verbazen! Ook hier zijn weer verschillende vogels te zien, waaronder een paartje kraanvogels welke druk zijn met het bouwen van een nest.

Tegen het vallen van de avond zijn er ergens leeuwen gespot in het park. Wij rijden naar de rivier, maar helaas zonder resultaat. Wel zien ze een baviaan en een jakhals.

De volgende dag zet onze zoektocht naar (met name) de leeuwen zich voort, maar ook nu hebben we op dat vlak geen geluk. Wel zien we een kudde olifanten, inclusief kleintjes, en struisvogels, giraffen en zebra's.

Afscheid van het Krugerpark

Helaas moet ik na twee nachten het Krugerpark verlaten. De groepsrondreis gaat verder naar Johannesburg, waar ik afscheid neem van mijn reisgenoten. 

Heb je meer tijd? Vlak bij het Krugerprak begint de pitoreske panaromaroute, een van de mooiste autoroutes in Zuid-Afrika

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry