home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Ik ben een langzame reiziger die de gebaande paden verlaat op zoek naar bijzondere plekken en verhalen. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Mijn passie voor fotografie en liefde om te leren vertaalt zich in een bonte verzameling fotografietips – een waardevol naslagwerk voor iedere reisfotograaf. De wereld is te mooi om niet te ontdekken en vast te leggen!

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Brabant (juni)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Boeddha's en panda's in Chengdu

 

Waar een stad in China groot in kan zijn: in Chengdu vind je de reuzenpanda en een van de grootste boeddha's ter wereld. 

In deze blog lees je wat te doen in Chengdu.

Reizen naar Chengdu China

Vanuit het zuiden van China met zijn kleurrijke minderheden en adembenemende bergen kom ik na een busreis van een paar dagen (de mooiste busreis ooit!) aan in Chengdu. Chengdu is een metropool met 'slechts' 4 miljoen mensen maar na de relatieve rust van het Chinese platteland moet ik echt even wennen.

leshan chengdu|
De grote boeddha van Leshan

Bezienswaardigheden Chengdu City

Chengdu is een stad met vele parken. In deze parken wordt gedanst, muziek gemaakt en worden de nodige rek- en strekoefeningen gedaan. Vooral People's Park is een gezellige chaos. 

De Taoïstische tempel aan de westkant van de stad is een oase van rust. De tempel van donker hout is een populaire plek voor meditatie en bezinning. Op deze mooie plek in China komen yin en yang, symmetrie en evenwicht samen.

Het verschil met de Chinese Wuhu tempel is groot. Busladingen Chinese toeristen bestormen de bezienswaardigheid in Chengdu. Om me heen klinkt het geluid van klikkende camera's en is het dringen geblazen voor winkels met jade in de bonsai-bomen-tuin.

leshan park china
Leshan Park

Leshan Grand Buddha

Vanuit Chengdu maak ik een dagtrip naar de Grand Buddha in Leshan. De Grand Buddha is niet minder dan 71 meter. Alleen al zijn oor is groter dan ik, en ik ben niet een van de kleinste. Het Boeddhabeeld is uit de berg gehakt, via een netwerk van trappen en gangen in de rotsen kun je naar boven klimmen. 

eten panda
Etende panda

De Boeddha an sich is heel bijzonder, maar zoals bij vele bezienswaardigheden in China is iets al snel niet groots genoeg. (Dat vind ik jammer!) Om het historische Boeddhabeeld is een park met tempels, memorials, exclusieve winkels en een tentoonstelling van Boeddha's en uit de grond gestampt.

Net buiten het park kun je de Wuyu Tempel bezoeken.

Chengdu Panda reservaat

Het leukste om te doen in Chengdu is een bezoek aan de panda's! Hoewel het Panda Breeding and Research Center Chengdu lijkt op een dierentuin dan ik verwachtte en hoopte, is het zien van de panda's een unieke ervaring. 

panda chengdu

Met een beetje geluk kun je baby panda's zien in de dierentuin. Er is veel foto- en filmmateriaal aanwezig over het werk van het breeding centrum en de ontwikkeling van de panda. Wist je dat de bevalling van een panda erg snel gaat? Het jong van 100 gram wordt onderontwikkeld en blind geboren. De overlevingskans van de eerstgeborene in de natuur is klein, aldus het Research Center. Vaak weet de moeder niet wat ze met het jong moet doen.

Hier lees je meer over de Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. 

Naast de zwart-witte reuzenpanda (Giant Panda) zijn er rode panda's, deze kleine soortgenoten lijken op wasberen.

panda breeding centre
Spelende Panda in het Breeding Centre

In Chengdu neem ik de nachttrein naar Xi'an.

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry