home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


China

 

China, het land op aarde met de meeste inwoners. Een land wat in de lift zit, maar waar desalnietemin nauwelijks Engels gesproken wordt. Een land wat in het zuiden binnentreedt vanuit Vietnam, en waarvandaan ik enige weken later de trein naar Nederland wil nemen.

Route China

Kunming is de eerste stad in China waar ik kennis mee maak. Het contrast met zuidoost Azie is groot, en ik vind de stad druk en vies. Na een nachtje vlucht ik dan ook de stad uit, zonder veel gezien te hebben. Ik vervolg mijn reis door een prachtig stukje China: Dali, Lijang, Zhongdian en daarvandaan naar Chengdu - ofwel: Tibet buiten Tibet. In Chengdu bezoek ik o.a. de panda's, en per trein reis ik naar Xi'an voor het terracottaleger. Mijn laatste week in China verblijf ik in Beijing.

In 2010 heb ik Tibet bezocht.

Karlijn woonde in Shanghai en geeft je tips het échte China te ontdekken. Ik maakte zelf een stopover in Shanghai op weg naar Maleisië.

Links

landenkompas
rondreis China


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry