home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
11/12/2019

Halong Bay: een tweedaagse boottocht

Van Hanoi naar Halong Bay

Hanoi heb ik een beetje gemist. Ik ben ziek en zwak, en ik heb weinig zin mijn bed uit te komen en dingen te ontdekken. Bij ziek zijn in Azië denk je misschien aan voedselvergiftiging, maar ik 'kies' voor de keelontsteking. En ik twijfel of dat zo veel beter is....

Zodra ik me een beetje beter voel, vertrek ik een twee-daagse tour naar Halong Bay. Ik heb weinig energie, maar ik lig liever op een dek in een mooie omgeving dan in een muffe hotelkamer.

Natuurlijk kun je ook zelf de bus naar Halong Bay nemen en daar een boottocht boeken. 

zonsondergang halong bay
De ondergaande zon bij Halong Bay in Vietnam

Een tweedaagse boottocht naar Halong Bay

Halong Bay is een prachtige baai met grillige zandstenen bergen en rotspartijen. Met mooie grotten met stalagmieten en stalagtieten die sfeervol worden verlicht. Langs de kust liggen kleine authentieke vissersdorpjes en pittoreske bootjes. 

Daarnaast zijn er de grote boten waar alle toeristen op slapen: stijlvol van hout en van alle gemakken zijn voorzien. Terwijl de kok in de kombuis heerlijk kook, lig ik op het zonnedek en voel ik langzaam het leven en de warmte terug mijn lijf in stromen. Het schijnt in Halong Bay vaak mistig te zijn, maar nu schijnt speciaal voor ons het zonnetje :-)

kajak halong bay vietnam
Kajakken door de grotten van Halong Bay

Grotten in Halong Bay

Zachtjes klotst het water tegen de boot. Langzaam kiezen we het ruime sop.

Maar niet voor lang! Zo stopt de boot bij een grottenstelsel in het karstgebergte en stap ik uit voor een korte wandelingen tussen imposante rotsformaties. 

grotten halong bay
De grotten van Halong Bay in Vietnam

Traditionele muziek

In de avond worden we door de crew getrakteerd op traditionele Vietnamese zang en muziek. Vage instrumenten gebruikt men hier! Het ziet er doodeenvoudig uit, je krijgt er makkelijk geluid uit met net niet dat geluid wat nodig is. Ik laat de muziek voor wat het is. Vanuit een ligstoel geniet ik van de fonkelende sterren boven mijn hoofd. Zie ik daar een vallende ster?

Maar helaas, ook de toeristen worden geacht een stukje cultuur tentoon te stellen. En nee, het excuus keelontsteking is geen excuus om niet te hoeven zingen... Ach, zingen kan ik sowieso niet, dus ik wil best een poging wagen. Ik vertel kort iets over het sinterklaasfeest en samen met mijn Nederlandse reisgenoot zing ik een aantal sinterklaasliedjes. Waarom is dit het eerste waar ik aan denk na een half jaar Azië?

kajakken karst vietnam
Kajakken door het karstgebergte

Kajakken door de grotten van Halong Bay 

De volgende morgen om half 8 stap ik in een kajak. In het kleine en wiebelende vaartuig kajak ik langs en door de bergen. Het eeuwenlang stromen van water heeft tot de vorming van tunnels en grotten geleid. Als je goed stuurt, kun je hier met de kajak door heen. Zo bijzonder!

Het kajakken in Halong Bay is absoluut een van mijn hoogtepunten van Vietnam.

visserij vietnam
Traditionele vissersboten in Halong Bay

Meer lezen?

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry