home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Giethoorn (apr.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)
- Almere (sept.)
- Dubai (okt.)
- Zandvoort (nov.)Bezienswaardigheden Hue: ontdek Vietnam met de motor

Veel mensen zeggen dat Hue geen aanrader is en je beter van Hoi An het vliegtuig of de trein naar Hanoi kan nemen. Wat ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb! Hue en omgeving zijn fantastisch. Ik geniet van de natuur en de historische bezienswaardigheden in het midden van Vietnam. 

Wat te doen in Hue? In deze blog neem ik je mee langs de leukste bezienswaardigheden van Hue.

japanse brug hue
Brug bij Tu Duc, een van de bezienswaardigheden van Hue

Bussen Vietnam: van Hoi An naar Hue Vietnam

In een overvolle bus reis ik vanuit Hoi An een stukje naar het noorden. De enige vrije zitplaats is de klapstoel naast de bestuurder. Help! In de regel wil je ECHT niet zien hoe een Vietnamese buschauffeur rijdt en nu zit ik er met mijn neus bovenop. 

Ik realiseer me dat ik weinig keus heb, ik heb geen zin om te wachten op een volgende bus. Ik doe een schietgebedje en hoop op het beste.

Ik heb het overleefd!

motorrijden vietnam
Motorrijden in Vietnam: achterop bij een local

Motorrijden in Vietnam

Ik heb niks met motoren - behalve in Azië. 

Zelf rijden doe ik niet. Dat durf ik niet. Veel scooters in Azië zijn volgens de Nederlandse wet lichte schakelmotoren, waarvoor je officieel een motorrijbewijs nodig hebt. De verhuurder zal dit zelden controleren. De politie controleert het zelden - en vaak kom je weg met een internationaal rijbewijs en een 'boete' (lees: wat smeergeld). Maar wat als het misgaat? Als het misgaat rijd ik rond zonder rijbewijs en ben ik niet verzekerd. Niet slim....

De omgeving van Hue verken ik met de motor. Mét chauffeur.

platteland vietnam
Leven op het platteland

Het echte Vietnamese leven

Rijden op de motor heeft zijn voordelen. Je kan stoppen waar je wilt en je komt op plekjes waar je met de bus  niet komt. Met de wind in mijn haar geniet ik van het uitzicht over de velden. Ik rijd door kleine dorpen met zwaaiende kinderen en kakelende kipjes. 

Bezienswaardigheden Hue: Japanse Brug en tombes

Na eerst een hobbelige rit door kleine dorpjes op het platteland, bezoek ik de Japanse Brug. Daarna zijn we langs verschillende graftombes gegaan, waarvan Tu Duc de meest bijzondere en grootste is. Hoewel de tombes 'pas' een paar eeuw oud zijn, zijn de muren behoorlijk afgebladderd. 

tombe tu duc
Wachters bij de tombe van Tu Duc

Super zonde, want op sommige plaatsen kun je nog zien dat vroeger alles met een porseleinen mozaïek was ingelegd. Het verbazingwekkende is echter dat een aantal tombes leeg zijn: de heersers zijn op een geheime plaats begraven en niemand weet waar, de 200 slaven die verantwoordelijk waren voor de begrafenis zijn namelijk allemaal onthoofd! 

Cham Torens bij Hue

Ook bezoeken we een aantal tempels en cham torens, waar volop activiteit is van zingende gelovigen. Bovendien zijn overal festiviteiten ter ere van Vesak Day. 

bunker hue
Bunkers bij Hue

Vanaf een heuvel met verschillende bunkers (stammen nog uit de tijd dat er tegen de Fransen gevochten werd) hebben we een prachtig uitzicht over de zon die langzaam in de Perfume River zakt. Deze tour is een absolute aanrader!!!

Hue Citadel

Vandaag heb ik de Citadel met de Verboden (Paarse) Stad (Thu Cam Tanh) bezocht. Wat een groot complex zeg! Niet te geloven dat een keizer zo machtig en rijk was om een complete privéstad te bouwen. Ik bezit niet eens een kamer... Elke keer wanneer ik het idee had alles zo ongeveer gezien te hebben, was er wel weer een of ander poortje in een muur met daarachter weet ik hoeveel nieuwe gebouwen! 

paviljoen citadel hue bezienswaardigheid
Een paviljoen bij de citadel van Hue

Geen probleem, ik ben lekker relaxed door de stad aan het lopen, er is geen bus of motor die op me wacht (behalve de nachtbus over een paar uur) en het is er heerlijk rustig. Niet om de 10 seconden iemand die vraagt of je een 'moto' of 'cyclo' wilt... Nee, die oude heersers hebben het goed bekeken. Verschillende vergaderhallen, mooie poortjes, een eigen theater, wie wil dat nu niet? :-)

Vanuit Hue neem ik de nachtbus naar Hanoi.

paviljoen hue
Paleis bij Hue, een van de hoogtepunten rondom de stad

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry