home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
18/01/2020

De ultieme Vietnam route: in drie weken langs de hoogtepunten

Ga je backpacken in Vietnam en weet je nog niet welke route je wilt volgen? Met deze route zie je in drie weken de hoogtepunten van Vietnam! Je begint in het zuiden en langzaam reis je verder naar het noorden. Of net andersom, dat kan natuurlijk ook.

Ik startte mijn Vietnam route aan de grens met Cambodja en eindigde bij de grens met China. Uiteraard is het ook mogelijk om te vliegen naar Ho Chi Minh City en daarvandaan naar Hanoi te reizen.

De start van mijn Vietnam route: de Mekong Delta

Je kan de Mekong Delta bezoeken als dagtrip vanuit Ho Chi Minh City, maar het leek me veel leuker om een meerdaagse trip te maken. Je slaapt dan bij de mensen thuis en kunt in alle vroegte naar de drijvende markten. Je ontloopt zo de grote stroom toeristen. Dit is een  authentiekere ervaring dan het kleine stukje Delta wat je ziet bij een dagtrip.

Lees meer over mijn bezoek aan de Mekong Delta

wierook mekong vietnam
Mijn rondreis door Vietnam van 3 weken start in de Mekong Delta

Ho Chi Minh City

Vanuit de Mekong Delta reisde ik naar Ho Chi Minh City, oftewel Saigon. Goodmorning Vietnam!

Ho Chi Minh City is een drukke stad en eigenlijk ben ik niet zo dol op drukke Aziatische steden. Toch is Ho Chi Minh City een interessante plek om te bezoeken, ik leerde hier veel over de Vietnamoorlog en bezocht de beruchte tunnels.

Lees meer over Ho Chi Minh City.

Nha Trangh: duiken in Vietnam

Langzaam ben ik richting noorden getrokken. Veel backpackers reizen van Ho Chi Minh City naar Dalat of de zandduinen van Mui. Ik pakte echter de directe bus naar Nha Thrangh, omdat ik daar graag mijn PADI advanced open water wilde halen. (Mijn tweede duikbrevet!)

Lees meer over (duiken in) Nha Trangh.

duiken vietnam
Duikboten in Nha Trangh

Hoi An: relaxen, kleermakers en cultuur

Hoi An is met stip mijn lievelingsstad in Vietnam! De sfeer is erg laid back en je ontmoet er makkelijk leuke backpackers. De stad staat bol van de cultuur en goedkope kleurmakers die je garderobe op peil brengen. Echt, liefde voor Hoi An. 

Lees meer over Hoi An.

Keizerstad Hue

Vanuit Hanoi neem ik de bus naar de keizerstad Hue. De omgeving van Hue is echt fantastisch mooi, achter op een motor cruisede ik langs oude paleizen en tempels.

Lees meer over Hue.

halong bay vietnam
Varen door Halong Bay

Het kleurrijke noorden van Vietnam: Sapa en Halong Bay

Mijn ultieme Vietnam route van 3 weken eindigt in het noorden van Vietnam.

Ik vind nachtbussen vreselijk. Toch heb ik weinig opties wanneer ik van Hue naar Hanoi wil... (Ik wil niet vliegen.) Ik bereid me voor op een slapeloze nacht in een nachtbus. Dan kan het alleen maar meevallen, toch? Nou, nee. Ik rolde ziek de nachtbus uit: daar zat ik dan met een erge griep en keelontsteking.

Ik heb Hanoi gelaten voor wat het is. Vanuit Hanoi reisde ik naar Sapa en Halong Bay voordat ik de grens met China over stak.

Halong Bay is mega-toeristisch, en toch geweldig. Ik sliep op een boot en kayakte langs bergen en door grotten in een prachtige baai. 

Sapa is met stip mijn favoriete deel van Vietnam. Ik reisde per trein naar Sapa (de bus is sneller) en werd 's ochtends wakker in de bergen. Om me heen zag ik rijstvelden en kleurrijke bergvolken. Wat een schoonheid!

Lees meer over Sapa en Halong Bay.

sapa vietnam
Het bergachtige landschap van Sapa

De ultieme Vietnam route: van noord naar zuid of van zuid naar noord?

Vietnam is een langgerekt land, dit betekent dat er globaal twee logische routes zijn. OF je begint in het noorden in Hanoi en zakt langzaam af naar het zuiden, OF je begint in Ho Chi Minh City en je reist in noordelijke route.

Veel reizigers kiezen er voor om in het noorden te beginnen en dan richting zuiden te gaan. Hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe groter de kans op mooi meer. Zeker in de bergen rondom Sapa kan het regenachtig, mistig en (relatief) koud zijn. Hier valt zeker wat voor te zeggen! Doordat veel reizigers deze kant op reizen, vind je misschien ook wel makkelijker of sneller een reismaatje. Phu Quoc en Whale eiland zijn geliefde strandbestemmingen.

Zelf heb ik er voor gekozen om in het zuiden van Vietnam te beginnen. Waarom? Vooral om praktische redenen ;) Ik reisde van Cambodja naar Vietnam. Vanuit Vietnam wilde ik verder reizen naar China. Tja, dan is de keus snel gemaakt!

Achteraf vind ik het noorden van Vietnam veel mooier dan het zuiden. Safe the best for last. 

 templ hoi an route vietnam
Detail van een tempel in Hoi An

Going local: wonen in Vietnam

Ik heb geen mooie herinneringen aan Hanoi. Zoals ik hierboven al schreef was ik ziek. Na maanden alleen gereisd te hebben zocht mijn vriendje uit Nederland me op. Het reizen had mijn relatie geen goed gedaan, wat al snel leidde tot een definitieve breuk.Toch, als ik Joël moet geloven is Hanoi een leuke stad. En ik geloof hem. Lees snel zijn verhaal over wonen en werken in Vietnam. Enneh, Joël kan je ook helpen met je visumaanvraag!

Amber heeft tijdens haar reis door Azië een tijdje Engelse les gegeven in Hoi An. In een inspirerend interview vertelt zij over haar vrijwilligerswerk in Vietnam.

Wat vind je van mijn Vietnam route voor 3 weken?

Meer lezen?


Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry