home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug)
- Singapore (aug)
- Maleisië (aug)
- Brabant (sept)
- Ameland (okt)
- Tsjechië (dec)


banner van sunny cars

banner booking


Een rondreis door Mongolië

Na een aantal maanden door Azië te hebben gereisd, neem ik de trein van China naar Nederland. Een treinreis van duizende kilometers, waarvan de rit tussen Beijing en Moskou is afgelegd met de legendarische trans-mongolie express (TME).

Met de trein naar Mongolië

De Trans-Mongolië Express verbindt de Chinese hoofdstad Beijing met Europa. Mijn eerste stop tijdens deze lange treinreis is echter de Mongoolse hoofdstad Ulan Baatar. Vanuit deze stad maak ik een rondreis door Mongolië én breng ik een aantal weken door met een lokaal vrijwilligersproject.

Route in Mongolië

Ulan Baatar is een heerlijke stad om rond te dwalen. Ruime straten, bijzondere tempels en kneuterige musea. Ook is Ulan Baatar dé plek om een tour te regelen door de Gobi woestijn en de rest van het land.

In de directe omgeving van Ulan Baatar vindt jaarlijks het Nadaam festival plaats, de Mongoolse olympische spelen. Zelfs als je totaal niet van sporten houdt is dit een cultureel schouwspel wat je niet mag missen.

nomaden mongolie ger><br>Mongools jongetje bij zijn ger</p><p class=
Nomadenkind bij een Mongoolse ger

Links:

rondreis mongolie
mongolie in beeld 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry