home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Giethoorn (apr.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)
- Almere (sept.)
- Dubai (okt.)
- Zandvoort (nov.)


Achter de schermen #18

Wanneer deze blog online verschijnt, zit ik op het mooie Bali. Jippie! Wat heb ik uitgekeken naar deze reis. Het is de eerste vliegreis met ons drietjes. De afgelopen tijd heb ik ook een hoop leuke dingen in eigen land gedaan. Kijk je even mee?

herfst
De herfst is begonnen

Leuke dingen in de herfst

Over de grens

Normaal ben ik niet zo van het delen van privédingen als feestjes van vrienden. Maar wanneer deze vrienden nét over de grens wonen is het toch even anders. Tenminste, wanneer dit de eerste buitenlandse trip van de kleine reiziger is. 

Met drie weken hebben we haar paspoort aangevraagd. Altijd lachen, pasfoto's maken van baby's die niet rechtop kunnen zitten en hun hoofd nog niet zelfstandig langere tijd overeind kunnen houden. Ook het fotograferen met beide ogen open is nog best een uitdaging. Hoe dan ook, het is gelukt. De foto is niet geweldig, maar ach, over vijf jaar krijgt ze een nieuwe kans. 

baby buitenland
De eerste keer over de grens

Open Monumentendag 2018

In het weekend van 8 september was het Open Monumentendag. Ik besloot een deel van de Utrechtse waterlinie te lopen en een aantal forten van binnen te bekijken. 

Ik beken. Het dichtstbijzijnde fort ligt op nog geen anderhalve kilometer van mijn huis. Ik ben er de afgelopen jaren zeker een keer of duizend langsgefietst op weg naar mijn werk of het centrum. EN TOCH WAS IK NOOIT BINNEN GEWEEST. Zo zie je maar weer: ook in eigen stad valt een hoop te ontdekken.

En wist je dat er in een van de forten een atoombunker gevestigd was?

fort botanische tuin utrecht
Fort in de Botanische tuin in Utrecht

Foto's in Rotterdam

Helaas heb ik de tentoonstelling van afgelopen zomer gemist. Maar nu ben ik weer mobiel genoeg om een museumpje te pakken. Ik bezocht de tentoonstelling Dit is Cas - Vintage fotografie van Cas Oorthuys. De tentoonstelling is nog te zien tot 13 januari, dus ook in de kerstvakantie kun je hier naar toe.

Street Art in Eindhoven en Rotterdam

Het stond al een tijdje op de bucketlist: street art bekijken in Eindhoven. Samen met blogger Yvonne wandelde ik langs de mooiste werken van Strijp S.

Daarnaast ging ik deze maand nóg een keer naar Rotterdam, dit keer om street art te bekijken. 

Uiteraard volgen er nog blogs met gave street art.

baby trein
Met de baby in de trein

Lunchen in Utrecht

Nog nooit eerder heb ik zo vaak in Utrecht buiten de deur geluncht als de afgelopen maanden. Utrecht heeft veel leuke plekjes, ook buiten het centrum. Op Zuid, Camping de Ganspoort, LE:EN, Fort IV, ze liggen allemaal buiten de geijkte route (en min of meer op loopafstand van mijn huis). 

Ik zal hier nog een keer een uitgebreide blog over schrijven. 

Reisjes de afgelopen tijd

De afgelopen maanden heb ik niet zo veel reisjes gemaakt. Ik had wat tijd nodig om te herstellen van de zwangerschap en de bevalling en te wennen aan mijn rol als moeder. Op een gegeven moment begon het wel weer te kriebelen om een nachtje weg te gaan, maar ergens vond ik dat ook wel weer spannend. Hoe zal de kleine reiziger dat vinden? (Niet dat ze veel mee krijgt van de reizen die ze nu maakt.)

Ik beken: ik vond de treinreis en logeren in Heerlen al een hele onderneming. En dat terwijl ik een maand later naar Indonesië zou vliegen!

reizen baby draagzak
Reizen met de baby in de draagzak

Weekendje Brabant

Vriendlief en ik kregen voor ons ja-woord een tegoedbon voor een weekendje Oirschot. We overnachtten in het Boterhuys, een knusse Bed and Breakfast. Veel plannen hadden we niet, en we hebben ook niet super veel gedaan. Het werd gewoon een heerlijk relaxed weekendje weg.

Lees meer over ons weekend weg in Brabant.

bali baby
Naar Bali met een baby

Reizen de komende tijd

Bali

Ik ben op dit moment op Bali. Het plan om ook nog even naar Java te gaan, heb ik later varen. Op Bali zijn genoeg leuke dingen te doen. Java komt een volgende keer wel weer.

De eerste week van mijn vakantie zit er weer op. Ik heb het prima naar mijn zin. Gelukkig duurt het nog even voordat ik naar huis ga.

In deze blog lees je alles over Bali met een baby.

rijstvelden bali
Rijstvelden op Bali

Daarnaast wil ik dit jaar nog een weekendje naar de Wadden-eilanden. Waarschijnlijk wordt het Texel. Daar ben ik al eens eerder geweest, maar dat is al weer een hele tijd geleden.

Beste gelezen blogs

Hij staat weer in de top 3, mijn blog over het fotograferen van het noorderlicht! Met nóg meer handige tips. Zo kom je beslist thuis zonder wazige bewogen foto's.

noorderlicht finland
Magisch noorderlicht in Finland


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry