home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Laos

Tijdens mijn lange reis door Azie bezoek ik het prachtige en rustige Laos. Wat een mooie landschappen en wat een lieve mensen. Het toeval wil dat ik daar ben tijdens Songkran, het nieuwjaarsfeest van Laos. Ik vier dit gezellige feestje samen met de locals.

zonsopkomst bergern laos
zonsopkomst tussen de bergen in Noord-Laos

Mijn route in Laos

Ik start mijn reis in het noorden van Laos, waar ik met een bootje de grens met Thailand over vaar. Ik blijf niet lang in het grensdorpje Huay Xai, ik pak al snel een bus verder naar het noorden van Laos

De landschappen in het noorden van Laos nodigen me uit voor een aantal trekkings langs kleine dorpjes van minderheden. Daarnaast bezoek ik de stadjes Luang Man Tha en Noi Kiauw

Na mijn bezoek aan het noorden van Laos reis ik per boot over de Nam Ou rivier naar Luang Prabang. Ook hier maar ik een mooie trekking, en bezoek ik een aantal van de vele tempels die dit stadje rijk is. 

trekking bergvolkeren noord laos
Een trekking door het noorden van Laos

Ik daal heel langzaam af naar het zuiden en ik beland in het dorp Vang Vieng. Een dorp wat bekend is vanwege de barretjes met dronken backpackers, de serie Friends, magis mushrooms en tubing. Veel van die backpackers missen de schoonheid van de omgeving: de verborgen lagunes, het kanoën op de rivier en de vele grotten in de uitgestrekte kastbergen.

Via de hoofdstad Vientianne en het ingeslapen koloniale stadje Savannakhet reis ik tot slot naar Pakse, waar ik een aantal mooie tempels en watervallen bezoek.

links

rondreis Laos


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry