home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2021:

- Limburg (feb.)
- Noord-Holland (apr.)
- Groningen (apr.)
- Noord-Holland (mei)
- Polen (juli)
- Slowakije (aug.)
- Tsjechië (aug.)Backpacken in Cambodja

Cambodja is een leuke bestemming tijdens je backpack reis door Azië. Het land laat zich makkelijk combineren met buurlanden Thailand, Laos en Vietnam.

Cambodja is geen groot land, veel reizigers blijven er slechts 1-2 weken. Dat is een mooie tijd om een globale indruk te krijgen van Cambodja en de absolute hoogtepunten mee te pakken. Cambodja staat bekend om zijn imposante tempels, voor velen is dat dé reden om te backpacken in Cambodja. Maar Cambodja is ook een land waar de ontwikkelingen uit de jaren 70 een zware stempel op hebben gedrukt. Liefhebbers van zon, zee, strand en duiken komen aan hun trekken langs de zuidkust van Cambodja en op de eilanden.

Ik bezocht Cambodja tijdens een reis van een jaar door Azië. 


Tempels en paleizen in Cambodja.

Route: backpacken in Cambodja

Mijn reis door Cambodja is gestart in Siem Reap. Voor mij is dit het absolute hoogtepunt van Cambodja. Ja, het is toeristisch. Ja, een pas om de tempels te bezoeken is duur. Maar er zijn ook veel tempels waar nauwelijks toeristen komen! Ik bleef maar liefs een week hangen tussen de tempels.

Vanuit Siem Reap reisde ik per boot naar de hoofdstad Phnom Penh gegaan. In Phnom Penh en omgeving maakte ik kennis met de zwarte jaren van de Cambodjaanse geschiedenis.

Tijdens mijn laatste dagen in Cambodja wilde ik de gebaande paden verlaten. Ik twijfelde tussen Battambang en Kratie. Uiteindelijk is het Kratie geworden: ik was té nieuwsgierig naar de zeldzame roze dolfijnen die in het noorden van Cambodja leven,

Bij het lezen van deze leuke blog over Battambang, vind ik het jammer dat ik niet meer tijd in Cambodja had!

meisje in Cambodja
Meisje achter prikkeldraad in Cambodja

Going local in Cambodja 

In veel Aziatische landen heb ik me welkom gevoeld. Aziatische mensen zijn open en vriendelijk, zeker wanneer je de moeite neemt je te verdiepen in hun cultuur. Vreemd genoeg miste ik deze klik met Cambodja. Meer dan elders voelde ik me een rijke westerling die alleen maar geliefd was om haar geld. Zo zonde.

Niet iedereen deelt deze ervaring. Robert heeft een mooie gastblog geschreven over zijn vrijwilligerswerk in Cambodja. Gelukkig heeft ieder verhaal meerdere kanten!

Heb jij nog tips voor backpacken in Cambodja?

Links

landenkompas
rondreis Cambodja
will go to Cambodja 

 


 

Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry