home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Zuid-Afrika

Na de nodige reizen in Azië te hebben gemaakt, wil ik deze zomer (in Afrika dus winter) het Afrikaanse continent bezoeken. Aangezien ik alleen reis, zie ik het niet echt zitten om een auto te huren. Ik reis dus per Bazbus door Zuid-Afrika, en neem een enkele binnenlandse vlucht.

Ik ga naar Zuid-Afrika, een land waar ik me eigenlijk niet heel veel bij voor kan stellen. Het land is groot, mijn tijd is beperkt, en dus moet ik keuzes maken. Ik kies voor een mix van natuur en cultuur, en dat natuurlijk bovenwater en onderwater.

Route Zuid-Afrika

Mijn rondreis start in Kaapstad, en vervolgens trek ik naar Umkomaas (bij Durban) om hier met de haaien van Aiwal Soal te duiken. Vervolgens ga ik naar St. Lucia, Kruger en Bushland op zoek naar the big five en ander wildlife, en bezoek ik een oude vriend in Johannesburg

Links 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry