home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Zuid-Afrika

Na de nodige reizen in Azië te hebben gemaakt, wil ik deze zomer (in Afrika dus winter) het Afrikaanse continent bezoeken. Aangezien ik alleen reis, zie ik het niet echt zitten om een auto te huren. Ik reis dus per Bazbus door Zuid-Afrika, en neem een enkele binnenlandse vlucht.

Ik ga naar Zuid-Afrika, een land waar ik me eigenlijk niet heel veel bij voor kan stellen. Het land is groot, mijn tijd is beperkt, en dus moet ik keuzes maken. Ik kies voor een mix van natuur en cultuur, en dat natuurlijk bovenwater en onderwater.

Route Zuid-Afrika

Mijn rondreis start in Kaapstad, en vervolgens trek ik naar Umkomaas (bij Durban) om hier met de haaien van Aiwal Soal te duiken. Vervolgens ga ik naar St. Lucia, Kruger en Bushland op zoek naar the big five en ander wildlife, en bezoek ik een oude vriend in Johannesburg

Links 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry