home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
23/09/2017

Bezienswaardigheden Bali

"Bali is toeristisch en zeer geschikt voor feestende jongeren en bejaarden. Waarom zou kiezen voor een vakantie op Bali?"

Zomaar een uitspraak, zomaar wat vooroordelen. Ja, ook ik dacht dit tijdens mijn eerste bezoek aan Indonesië in 2001. Pas in 2006 kwam ik voor het eerst op Bali, en toen was ik meteen verkocht. Ik genoot van alle bezienswaardigheden van Bali, de lieve mensen en de activiteiten op Bali. Ik besluit een tijdje op Bali te gaan wonen om Engelse les te geven op Bali

bezienswaardigheden bali bruiloft
Balinese bruid in traditionele kleding

Overnachten op Bali

Een rondreis door Bali of een vaste verblijfplaats?

Je kan veel verschillende activiteiten ondernemen, als raften, duiken, hiken, maar ook uitgaan, shoppen, lekker eten en relaxen. Bali is een fijn eiland voor jong en oud.

In principe kan je kiezen voor één plek als uitgangspositie voor je Bali vakantie. Bali is niet zo groot, je kan veel zien met dagtrips vanuit (bijvoorbeeld) het zuiden. Dit is wat veel reisorganisaties aanbieden. 

Ik kies echter voor een rondreis op Bali. De afstanden zijn klein, maar door het drukke verkeer ben je soms uren onderweg. Ik zit liever op het strand dan in de auto ;) Ontdek de bezienswaardigheden van Bali vanuit 2-3 plaatsen, dat geeft meer rust.

bali rijstveld
De rijstvelden bij Ubud

Accommodatie op Bali + KORTING!

Het is niet nodig om je accommodatie op Bali vanuit Nederland te boeken. Zelf boek ik mijn accommodatie meestal 1-2 dagen voor aankomst. Boek je via deze speciale booking.com link? Dan krijg je 15 euro korting!

Zien en doen op Bali: de hoogtepunten per regio

Badung (Zuid-Bali)

Wil je strand op Bali? Dan is het zuiden een logische keus!

Badung is het drukke zuiden van Bali. Hier vind je onder andere de beroemde badplaatsen Kuta, Sanur, Legian en Semiyak. Je kunt heerlijke vis eten bij Jimbaran of om te kijken naar de kecakdans bij de Ulu Watu Trempel. Deze dans is een van mijn hoogtepunten van Bali.

Ook de Balinese hoofdstad Denpasar ligt in Badung.

Lees meer over zuiden van Bali

bali ulu watu
Zonsondergang bij de Ulu Watu tempel

Gianyar (Ubud en omstreken)

Ubud wordt ook wel de culturele hoofdstad van Bali genoemd. Het plaatsje is prachtig gelegen ten midden van de rijstvelden. Rondom Ubud liggen diverse mooie tempels als Goa Gaja (olifantengrot), Sangeh Monkey Forest, maar ook dorpen waar men houtsnijwerk en zilver maakt en verkoopt. Bovendien is Ubud dé plek voor een Yoga workshop of een lekkere massage.

Wil je liever een actieve vakantie? In de omgeving van Ubud kun je prachtig mountainbiken of een trekking maken door de groene rijstvelden.

Lees meer over Ubud en omgeving

apenbos ubus bali bezienswaardigheden
Aapje in Ubud

Het onbekende Tabanan

Het stadje Tabanen is niet in trek bij toeristen. Ik vind de omgeving van Tabanan echter geweldig, en dat zeg ik écht niet alleen omdat ik er gewoond heb ;) De rijstvelden bij Jatului die afsteken tegen de Gunung Batukaru, de beroemde Tanah Lot tempel, Tabanan heeft het!

Wil je verlaten strand? Ga dan vooral ook naar het vissersdorp Yeh Gangga.

Lees meer over Tabanan en het westen van Bali

strand yeh gangga bali
Het strand van Yeh Gangga

Buleleng (het noorden van Bali)

Het noorden van Bali kenmerkt zich door zwarte stranden, maar ook door dolfijnen, mooie koraalriffen en vele mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. Er zijn vele leuke plekken om te verblijven, als Lovina en Pemuteran.

Wil je meer afwisseling? Dan is Munduk een hoogtepunt! In dit kleine dorpje is veel duurzaam toerisme en kun je prachtige trekkings maken.

Lees meer over noorden van Bali

Klungkung en Karangasem (het oosten van Bali)

Vroeger leidden alle wegen door Klungkung. Door de aanleg van de Jalan Bypass zijn er nog maar weinig toeristen die hier echt stoppen. Ik heb echter een zwak voor het justitiëel paleis van Klungkung...

Karangasem is het droge oosten van Bali. Ook Karangasam is een ideale uitvalsbasis voor duikers, met Tulamben, Amed of Padangbai als uitvalsbasis.

tempels op bali
De vele tempels vormen een hoogtepunt tijdens een rondreis op Bali

Daarnaast zijn er in het oosten van Bali verschillende bekende en minder bekende tempels, als de Pura Besakih (moedertempel), Pura Aman Ujung en Tritagangga.

Lees alles over duiken en tempels in het oosten van Bali

Nusa Penida en nusa Lembongan

Ten zuidoosten van Bali liggen de eilanden Nusa Penisa en Nusa Lembongan. Deze eilanden zijn een sprookje! Het is er minder druk dan op Bali en de mensen zijn net zo lief en vriendelijk. En het leuke is: het is maar een klein stukje varen vanuit het zuiden van Bali.

Lees alles over Nusa Lembongan

nusa penida koraal
Aangespoeld koraal op Nusa Lembongan (wat ik niet heb meegenomen!)

Going local

Het mooiste van Bali zijn de ontelbare ceremonies. Mensen in traditionele kledij, muziek en lekker eten. Als toerist is de kans groot dat je een ceremonie van een afstandje kan bijwonen, en wanneer je je verdekt opstelt (en niet flitst) is het vaak toegestaan en mogelijk om foto's te maken.

Doordat ik op Bali heb gewoond, heb ik meer ceremonies mee mogen maken dan de gemiddelde 'bule'.

Lees verderIk keer bijna ieder jaar terug naar Bali. Deze blog over de leukste bezienswaardigheden van Bali wordt regelmatig geupdate.

Meer lezen over Indonesië?

Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.       Disclaimer      Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.
Disclaimer
Website by Web Chemistry