home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2020:

- Gran Canaria (jan)
- Belgrado (feb)
- Limburg (mei)
- Drenthe (mei)
- Duitsland? (juli/aug)
- Limburg (sept)
- Marokko (dec)Maumere

20 juni 2007

Gisteren zijn Ben en ik van Bali naar Flores gevlogen, een paar eilanden naar het oosten. Momenteel bevinden we ons in Maumere, het oostelijke deel van het eiland. Van hieruit zullen we langzaam aan naar het westen terug reizen.

Vliegen van Bali naar Flores

De vlucht met Merpati is goed verlopen. Helaas wel met wat vertraging bij vertrek, maar dat mocht de pret niet al te zeer drukken. We vlogen met een Fokker 100, een nogal klein en vrij oud toestel. Ik zat in eerste instantie naast de straalmotor van het vliegtuig, wat een herrie komt er uit zo'n ding! Echt een rot geluid. Tot onze verbazing bleek het vliegtuig een extra stop te maken op het eiland Sumba. Mooi landschap daar! Duidelijk vulkanisch, maar de bergen leken afgesleten. Vanuit de lucht had het geheel wel wat weg van een model spoorbaan, maar dan zonder treintjes en ook zonder wegen. Het landschap had zelfs dezelfde kleur!!!! Helaas heb ik nu geen tijd dit eiland te ontdekken, dus dat komt vast een andere keer wel weer. Vanuit Sumba was het nog een half uurtje vliegen naar Flores.

Ook in Flores zijn een hoop vulkanen. Ben en ik gaan er zeker nog een paar bekijken over een paar daagjes.

zonsondergang maumere indonesie
De ondergaande zon bij Maumere

De stad Maumere

Nu zitten we in Maumere, of eigenlijk in een 'resort' net buiten de stad, Sea World Club. De kamer is eenvoudig (en niet eens goedkoop voor Indonesische begrippen), maar het personeel is lief en behulpzaam. Je hoeft maar met je vingers te knippen en je krijgt het. Soms tegen betaling (zoals eten en drinken), vaak voor niks (zoals de noodzakelijke anti-muggen spray). Ben is vandaag naar Maumere geweest, maar volgens hem is er niet meer te zien dan een kerk en een groot Jesus beeld. (De mensen zijn hier overwegend katholiek, met dank aan de Portugezen.)

Duiken bij Maumere

Zelf ben ik vandaag gaan duiken. Vanochtend met de boot naar een eiland voor de kust gegaan, een tochtje van zo'n anderhalf uur. Onderweg veel vliegende vissen gezien, welke wel wat weg hadden van zwaluwen. Een aantal sprong zelfs zo over de boot heen! De meeste deden echter niet aan hoogspringen, maar enkel aan verspringen. Maar dan wel meters ver. Ook heb ik een dolfijnenpaartje gezien.

duiken maumere
Duiken in Maumere

Tijdens de aardbeving van 1992 zijn niet alleen veel mensen en dieren gestorven, ook een groot deel van de onderwaterwereld is vernield. Nu, 15 jaar na data, is er echter weer een grote verscheidenheid van koralen te zien. En van vissen. (Helaas heb ik de haai gemist, mijn dive master zag hem wel.) Wat er wel was? Natuurlijk een aantal Lion Fishes, een Murray, verschillende nudibraches, een rog en heel veel kleine vissen. Echt een mooie locatie! Bovendien deed mijn onderwatercamera het goed, dat is dus ook weer een zorg minder :-) En het zicht was ook nog eens een keer goed!

Op de terugweg sloeg het weer echter om. Super hoge golven, het bootje viel dus regelmatig een meter naar beneden. Desalniettemin ben ik niet zeeziek of zo geworden, haha. Terug in Maumere regende het zachtjes. Helaas, geen mooie zonsondergang zoals gisteren. Maar wel live muziek in het restaurant.

Vanuit Maumere heb ik een travel naar Moni en Kelimutu genomen.

Meer lezen? 

Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2020 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry