home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Duiken Maumere: een mooie plek in Indonesië

Maumere is de grootste stad van het eiland Flores in Indonesië. Maumere is niet zo bekend, maar zeker een bezoek waard tijdens je backpackreis door Flores. In Maumere Bay kun je mooi duiken en genieten van betoverende zonsondergangen. 

zonsondergang maumere indonesie
De ondergaande zon bij Maumere

De stad Maumere Flores

Na een bezoek aan Bali reis ik naar Maumere, meer specifiek naar het 'resort' Sea World Club Maumere net buiten de stad. De kamer is eenvoudig (en niet eens goedkoop voor Indonesische begrippen) en het personeel is lief en behulpzaam. Je hoeft maar met je vingers te knippen en je krijgt het. Soms tegen betaling (zoals eten en drinken), vaak voor niks (zoals de noodzakelijke anti-muggen spray). 

Ga je naar de stad Maumere? De katholieke kerk van Maumere en het Jesus beeld zijn de bekendste bezienswaardigheden in Maumere. In tegenstelling tot veel andere Indonesische steden is Maumere overwegend katholiek - met dank aan de Portugese bezetting.

duiken maumere indonesie
Maumere Bay

Duiken bij Maumere

Zelf ben ik vandaag gaan duiken. Vanochtend met de boot naar een eiland voor de kust gegaan, een tochtje van zo'n anderhalf uur. Onderweg veel vliegende vissen gezien, welke wel wat weg hadden van zwaluwen. Een aantal sprong zelfs zo over de boot heen! De meeste deden echter niet aan hoogspringen, maar enkel aan verspringen. Maar dan wel meters ver. Ook heb ik een dolfijnenpaartje gezien.

duiken maumere
Duiken in Maumere

Tijdens de aardbeving van 1992 zijn niet alleen veel mensen en dieren gestorven, ook een groot deel van de onderwaterwereld is vernield. Gelukkig is er nu weer een grote verscheidenheid van koralen te zien. En van vissen. (Helaas heb ik de haai gemist.) Wat er wel was? Natuurlijk een aantal Lion Fishes, een Murray, verschillende nudibraches, een rog en heel veel kleine vissen. Echt een mooie locatie! B

Op de terugweg slaat het weer om. Ineens beland ik in een slechte film met hoge golven en een kleine houten boot die een meter naar beneden stort, om vervolgens weer opgetild te worden door de volgende golf. Ik klem mijn handen zo hard om de bank dat mijn knokkels wit zien.

Terug in Maumere regent het zachtjes. Helaas, ik word niet opnieuw getrakteerd op een mooie zonsondergang.

zonsondergang maumere
Mooie plekken bij Maumere

Reizen naar Maumere Indonesië

Maumere is de grootste stad van Flores. Veel vluchten naar Nusa Tengara Timur (Oost-Nusa Tengara) maken een stop in Maumere. 

Ik vlieg met Merpati in een oude Fokker 100 naar Maumere. Het toestel is kleine en oud. In eerste instantie zit ik naast de straalmotor van het vliegtuig, wat een herrie komt er uit zo'n ding! Vliegen naar het oosten van Indonesië is een avontuur. Er vallen regelmatig vluchten uit en soms maakt een vlucht ineens een tussenstop waar je pas aan boord achterkomt. Tot mijn verrassing landen we kort in Sumba om mensen in en uit te laten stappen. Vanuit Sumba was het nog een half uurtje vliegen naar Flores. 

papegaaivis duiken flores
De onderwaterwereld bij Flores

Vanuit Maumere rijden er taxi's en bussen over heel Flores tot aan Labuan Bajo. Ik reis in westelijke richting naar Moni, ik wil de vulkaan Kelimutu beklimmen! Maumere - Moni is ongeveer vier uur reizen. 

Meer lezen? 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry