home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
12/12/2019

Route langs de hoogtepunten van Flores

Witte stranden, blauwe zeeën, jungle, mysterieuze vulkanen en draken. Flores in Indonesië is een hoogtepunt voor avontuurlijke reizigers. 

Lees hier tips voor reizen naar Flores, ontdek de hoogtepunten van het eiland én de leukste routes.

trekking flores
Het groene landschap van Flores

Reizen naar Flores in Indonesië

Flores ligt op slechts een paar uurtjes vliegen van het toeristische Bali, maar wanneer je naar Flores vliegt duik je al snel in een andere wereld. Een wereld waar de wegen slecht zijn en nauwelijks Engels wordt gesproken. Een wereld waar westerse reizigers zeldzaam zijn en warm water op veel plekken een luxe is.

Vliegen naar Flores

Vliegen is de snelste manier om van Bali naar Flores te reizen. Er gaan meerdere vluchten per dag van Denpasar naar Labuan Bajo of Maumere.

lokale markt flores
Lokale markt op Flores

Een boottocht van Lombok naar Flores

Een andere populaire manier om naar Flores te reizen, is per boot. Een paar keer per week gaan er boten voor toeristen die stoppen langs de kust van het eiland Sumbawa en bij Komodo National Park. De boot glijdt langzaam door het water. De fraaie landschappen glijden aan je voor bij en met een beetje geluk zie je de Komodo varanen.

In deze blog lees je alles over de boottocht van Lombok naar Flores.

De local way: met de bus en ferry naar Flores

Het is ook mogelijk om vanuit Lombok per bus en per ferry naar Flores te reizen. De kans is groot dat je moet overstappen in Sumbawa Besar of Bima.Geniet van de beelden van Komodo en Flores

De hoogtepunten van Flores

De bekendste hoogtepunten van Flores zijn de Komodovaranen en de Kelimutu vulkaan. Er is echter nog veel meer moois! Flores van west naar oost. (Wil je al deze hoogtepunten bezoeken? Trek zeker twee weken voor deze route op Flores uit.)

Labuan Bajo

Labuan Bajo is voor vele de eerste kennismaking met Flores. Labuan Bajo is een fijne ontmoetingsplek voor backpackers en duikers. 

Lees meer over Labuan Bajo.

komodo varaan floresEen Komodo varaan vanaf de boot naar Flores

Komodo National Park

komodo National Park is de woonplaats van de beruchte Komodovaranen. Een bezoek aan Flores is niet compleet zonder een bezoek aan deze highlight. Maar wist je dat je ook prachtig kan duiken in Komodo en kan genieten van idyllische afgelegen stranden?

Lees meer over Komodo National Park.

Wae Rebo

Wae Rebo is een authentiek dorp in het westen naar Flores. Het kost wat moeite om dit dorp te bezoeken, er loopt namelijk geen weg naar Wae Rebo. Met de auto kun je naar Denge of Dinter rijden, daarna moet je te voet verder. Een prachtige tocht!

Lees alles over de trekking naar Wae Rebo.

Ruteng

Ruteng is uniek. De omgeving van Ruteng staat bekend om zijn spinnenwebvormige rijstvelden.

anmistische dorpen bajawahAnimistische dorpen bij Bajawa

Bajawa

In de omgeving van Bajawa liggen verschillende authentieke animistische dorpen die je als dagtrip vanuit Bajawa kan bezoeken. Dompel je onder in de lokale cultuur en kom op plekken waar bijna geen toeristen komen.

Wil je even ontspannen na een lange dag? Dan vind je in de omgeving van Bajawa vele hot springs. 

Lees meer over de animistische dorpen van Bajawa en omgeving.

Moni en de Kelimutu vulkaan

In het oosten van Flores ligt de Kelimitu vulkaan. De Kelimutu vulkaan is een van de meest bijzondere vulkanen van Indonesië.

De Kelimutu vulkaan is het mooiste wanneer de zon langzaam op komt en de wolken verdwijnen. Er valt dan een betoverend licht op de gekleurde kratermeren: er is een turquoise, een donkerbruin en een zwart meer. Eens in de zoveel tijd veranderen de meren op mysterieuze wijze van kleur, het is dus maar de vraag welke kleuren jij aan vult treffen! Sla dit hoogtepunt beslist niet over tijdens je reis naar Flores.

Lees meer over Moni en de Kelimutu vulkaan.

kelimutu vulkaan floresZonsopkomst bij de Kelimutu vulkaan

Maumere

Eerlijk is eerlijk, Maumere is niet echt een hoogtepunt van Flores. Door zijn strategische ligging ontkom je er bijna niet aan om Maumere op te nemen in je route op Flores: Maumere is de belangrijkste luchthaven in het oosten van het eiland. 

In de omgeving van Maumere kun je mooi duiken. Het is dus geen straf hier een paar nachten te blijven!

Lees meer over duiken bij Maumere.

Route op Flores

Flores is een langgerekt eiland. De afstanden op Flores zijn groot en de wegen zijn slecht. Houd hier rekening mee bij het vaststellen van je route!

kelimutu vulkaan flores
De Kelimutu vulkaan: een van de hoogtepunten van Flores

Route: Flores van west naar oost

Heb je de tijd? Dan is een roadtrip van Labuan Bajo naar Maumere een hele mooie route voor Flores. Je komt zo langs alle hoogtepunten van het eiland. Je bent voor deze route al snel twee weken kwijt. Als je Wae Rebo overslaat kan het eventueel in een week.

Ik legde deze route per bus af, maar reizen met de auto is een stuk sneller en comfortabeler.

Route Flores: Labuan Bajo en omgeving

Veel reizigers beperken zich tot Labuan Bajo en omgeving. Zij kiezen voor een meerdaagse excursie door Komodo National park en een uitstapje naar Wae Rebo.

accommodatie flores
Eenvoudige accommodatie op Flores

Accommodatie op Flores

Er komen in een rap tempo veel leuke slaapplekken bij op Flores. De keus is echter beperkter dan op Bali. Er is minder luxe en (nog) niet overal warm water.

Veel accommodatie op Flores is niet online te boeken. Zeker budget accommodatie niet. Geen ramp, je staat niet snel op straat! Eventueel kun je telefonisch reserveren, al is dat soms wat spannend omdat niet iedereen heel goed Engels praat.

Lees meer over mijn accommodatie op Flores. Online boeken kan hier. 

Meer lezen?

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry