home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Bintan

Veel Singapori trekken in het weekend naar Bintan om daar lui in een resort aan het strand te liggen. Mijn voorkeur gaat echter niet uit naar resorts, maar naar iets minder luxueuze accomodatie, nl Shady Shack... 

Pantai Trikora

Voor mij was een bezoek aan Pantai Trikora het ideale vakantie gevoel: zon, zee, strand, kokospalmen en aardige mensen - wat wil je nog meer? 

Aan Pantai Trikora liggen verschillende luxe resort, maar er zijn ook schattige houten huisjes te vinden. Mijn voorkeur gaat uit naar Shady Shack, ondanks dat ik de andere accomodaties niet bezocht heb, weet ik zeker dat deze er met kop en schouders boven uit steekt!

Eigenaar Lobo verhuurt huisjes voorzien van een twee-persoonsbed, electriciteit, westers toilet en een heerlijke douche met zonverwarmd water. Prijs (incl vullend ontbijt): iets meer dan 10 piek (2001). Warme maaltijden en excursies op aanvraag. (Ik kan het eten aanbevelen. Lobo's vrouw is een voortreffelijke kokkin, het eten is zeer gevariëerd en voor de liefhebbers: dagverse vis!)
Adres: Pantai Trikora, km 41, Pulau Bintan

Tanjung Pinang

Behalve strand en zee heeft Bintan nog meer te bieden. Zo is Tanjung Pinang een ontzettend leuk havenstadje met leuke markten. Behalve allerlei soorten exotisch groente en fruit wordt er ook veel kleding verkocht. Zoals op vele exotische markten worden hier ook levende dieren verkocht. Verser kan je je vlees niet krijgen :-)

Ik vond het heerlijk om anoniem over de markten te dwalen. Ik Batam kent iedereen je wanneer je er langer dan een paar maanden blijft, iedereen roddelt over iedereen, wat best beklemmend is.

Bintan heeft een groot aantal gezellige restaurants, een aantal ervan ligt aan het water met mooi uitzicht over de zee. Er is ook een pujasera (plein met allemaal eetstalletjes eromheen) waar vele verschillende gerechten te krijgen zijn. Een gezellige ontmoetingsplaats in de avond.

Ook zijn er in Bintan vele Buddhistische tempels te zien. Ze zijn welliswaar niet zo heel erg spectaculair, maar wanneer je toch in het stadje bent, kun je er best even binnenwippen.
Het valt sowieso op dat Bintan minder Islamitisch is dan bv Batam of vele plaatsen op Java. Op Bintan wonen relatief veel Chinezen, vele van hen hebben in hun huis naar oud gebruik een klein altaar met wierook ter ere van Buddha. Deze geur is onmiskenbaar voor het eiland!

Senggarang

In de haven van Bintan kun je een boot charteren maar bijvoorbeeld Senggarang. Op dit Chinese schiereiland zijn verschillende tempels te vinden, waaronder een oude Clan-tempel, die gedeeltelijk wordt overwoekerd door een heilige boom. Ook zijn hier vele paalwoningen (kelongs) te vinden. De sfeer op het schiereiland is heel gemoedelijk, van alle kanten wordt je begroet, niet eens opdringerig!

Slangenrivier

Vanuit Senggaran is het niet zo ver naar de slangenrivier (Sungai Ular). De rivier kronkelt door mangrove-bossen, op een zeker moment zie je een oude Chinese tempel. Een mooi  stukje natuur, heerlijk rustig, alleen het water wat zachtjes tegen de boot aan kabbelt...

Penyengat

Penyengat is een auto-vrij eilandje vlak voor de kust van Bintan. Er gaat een veerpondje vanaf de haven naar het eiland, een stuk goedkoper dan een gecharterde boot. Op het eiland zijn veel elementen van Maleise cultuur te vinden. Zo is er een grote moskee, maar zijn er ook resten van oude woningen en paleizen. Een rondje eiland loop je in een paar uur, mooi om te doen! 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry