home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
21/04/2019

Egypte

Egypte, het land van de farao's. Maar ook het land waar je prachtig kan duiken en heerlijk kan eten! Ook zonder de vloek van de farao. Daarnaast is Egypte (zeker buiten de zomer) een ideale bestemming voor een veelzijdige rondreis.

Duiken in Egypte

Mijn eerste kennismaking met Egypte is een duikvakantie in Dahab in 2007. De Rode Zee valt zo in de smaak dat ik niet alleen terugkeer naar Dahab, maar ook duik bij Sharm el Sheikh, Marsa Alam, en Hurghada.

Wil je weten welke badplaats het best bij jou pas om te duiken en te relaxen? Lees dan vooral ook mijn blog over duiken in Egypte.

Rondreis Egypte en lokale cultuur

Kerst 2007 heb ik prachtige individuele rondreis langs de culturele hoogtepunten van Egypte gemaakt. Ik begon in Cairo, waar ik onder andere de piramides en diverse prachtige moskeeën bezocht. Per nachttrein reisde ik naar Aswan voor de beroemde tempel van Abu Simbel. Daarna ging ik naar Luxor en ik sloot de reis af in de Sinai.

Egypte: uitgestrekte woestijn

Tijdens mijn reis naar Egypte in 2011 wil ik genieten van de landschappen van en de natuur in de woestijn. Ik start mijn reis met een kleine week duiken in Dahab. Vervolgens verruil ik het zand van de Sinai voor de Witte woestijn. Ik eindig de reis met een bezoek aan de oudheden rondom Caïro.

Tips van de local

Miriam woont en werkt in Luxor, Egypte. Voor 'Going Local' vraag ik naar haar geheime tips om het échte Egypte te leren kennen. Lees snel haar leuke interview!

In deze blog verzamelde ik de mooiste foto's van Egypte!

links

rondreis Egypte
will go to Egypte

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry