home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Langkawi

Een reis naar Maleisië is niet compleet zonder een bezoek aan een van de prachtige stranden en eilanden van het land. Er zijn er vele: kijkend naar het klimaat en mijn routen kies ik voor de witte stranden van Langkawi.

Langkawi heeft niet veel meer te bieden dan zon, zee en strand. Het is daarom ook de ultieme plek om een dagje (of weekje) te relaxen. De boot vanuit Penang bereikt Langkawi aan het eind van de ochtend en een paar uurtjes later zit ik met mijn bibs in het zand.

Ik slaap in het Sandy Beach Resort (Pantai Cenang). De naam 'resort' is niet helemaal passend: er is geen luxe. (De toevoeging 'Sandy beach' klopt daarentegen wel :-)) 

De witte stranden van Langkawi zijn de roepen bij mij meteen het gevoel van niks doen en bounty strand op. Ik wandel een beetje tussen de palmbomen door, ik lees een boekje en geniet van het ruisende geluid van de golven. Écht vakantie dus.

Underwater World

Wanneer aan het eind van de middag het weer betrekt, verlaat ik het strand. Ik besluit een bezoek te brengen aan Underwater World.

In grote aquaria zitten allerlei creaturen die normaal gesproken in de zee verblijven, van haai tot Nemo tot spookfluitvis. Ik kom beestje tegen die ik nog nooit eerder heb gezien en waar ik het bestaan niet van wist. Verwondering alom. Best een leuke activiteit dus, voor een uurtje.

Laman Padi

Laman Padi is helaas dicht, deze tentoonstelling over rijst had me grappig geleken. Al weet ik sinds mijn vrijwilligerswerk bij de Akha best hoe rijst groeit... 

Ik kan niet achterhalen waarom ik niet naar binnen mag. Volgens de aanwezige folders had deze gewoon open moeten zijn. Ach, misschien had het personeel massaal zin in een snipperdag. Ik kan me er niet druk om maken. In plaats daarvan keer ik terug naar de witte stranden van Langkawi voor een heerlijke vis-barbeque.

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry