home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
15/09/2019

Langkawi

Een reis naar Maleisië is niet compleet zonder een bezoek aan een van de prachtige stranden en eilanden van het land. Er zijn er vele: kijkend naar het klimaat en mijn routen kies ik voor de witte stranden van Langkawi.

Langkawi heeft niet veel meer te bieden dan zon, zee en strand. Het is daarom ook de ultieme plek om een dagje (of weekje) te relaxen. De boot vanuit Penang bereikt Langkawi aan het eind van de ochtend en een paar uurtjes later zit ik met mijn bibs in het zand.

Ik slaap in het Sandy Beach Resort (Pantai Cenang). De naam 'resort' is niet helemaal passend: er is geen luxe. (De toevoeging 'Sandy beach' klopt daarentegen wel :-)) 

De witte stranden van Langkawi zijn de roepen bij mij meteen het gevoel van niks doen en bounty strand op. Ik wandel een beetje tussen de palmbomen door, ik lees een boekje en geniet van het ruisende geluid van de golven. Écht vakantie dus.

Underwater World

Wanneer aan het eind van de middag het weer betrekt, verlaat ik het strand. Ik besluit een bezoek te brengen aan Underwater World.

In grote aquaria zitten allerlei creaturen die normaal gesproken in de zee verblijven, van haai tot Nemo tot spookfluitvis. Ik kom beestje tegen die ik nog nooit eerder heb gezien en waar ik het bestaan niet van wist. Verwondering alom. Best een leuke activiteit dus, voor een uurtje.

Laman Padi

Laman Padi is helaas dicht, deze tentoonstelling over rijst had me grappig geleken. Al weet ik sinds mijn vrijwilligerswerk bij de Akha best hoe rijst groeit... 

Ik kan niet achterhalen waarom ik niet naar binnen mag. Volgens de aanwezige folders had deze gewoon open moeten zijn. Ach, misschien had het personeel massaal zin in een snipperdag. Ik kan me er niet druk om maken. In plaats daarvan keer ik terug naar de witte stranden van Langkawi voor een heerlijke vis-barbeque.

Meer lezen?

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry