home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
14/12/2018

Mijn route door Maleisië

In juli 2004 maak ik voor het eerst een rondreis door Maleisië. Maleisië heeft mijn hart gestolen! Kuala Lumpur is een van mijn favoriete Aziatische hoofdsteden. Als ik door Azië reis maak ik graag een stopover van een paar dagen in Kuala Lumpur. Dé manier voor goedkoop vliegen naar Azië!

Visum Maleisië

Het is niet moeilijk om een visum voor Maleisië te bemachtigen. Als Nederlander krijg je een visumvrije entree. Je hoeft geen uitreisticket te overhandigen.

street food maleisie
Street food in Kuala Lumpur

Route Maleisië (schiereiland)

Mijn reis door Maleisië start (ironisch genoeg) in buurland Singapore. Na een kort bezoek aan Singapore steek ik de grens over. Mijn rondreis door Maleisië begint in het zuiden, in Malakka. In het koloniale Malakka zijn de restanten van de Hollandse en Portugese bezetting niet te missen.

Vanuit Malakka ben je in een paar uur in Kuala Lumpur met als hoogtepunten de Petronas Towers en de KL-tower. Tijdens een eerste bezoek mag je deze bezienswaardigheden echt niet overslaan! Na mijn eerste kennismaking met de Maleise hoofdstad in 2004 ben ik vaak terug geweest, Kuala Lumpur is echt een heerlijke stad. Als je net als ik van lekker eten houdt, kun je in Kuala Lumpur je hart ophalen. Ik verheug me nu al op mijn volgende bezoek in augustus 2016.

Mijn rondreis door Maleisië brengt me naar  de natuur in Taman Negera. Met pijn en moeite (letterlijk) lukt het de canopy walk te lopen. Ik merk dat mijn enkel steeds verder herstelt, maar leuk is anders.

Het is niet het seizoen voor de oostkust van het Maleise schiereiland. In de zomermaanden kan daar best veel regen vallen. Ik besluit me te focussen op de eilanden voor de westkust: ik ga eilandhoppen op Penang en Langkawi.

Route Borneo

Het ligt niet helemaal op de route, maar ik wil Borneo niet overslaan. Een korte vlucht met Air Asia brengt me na naar Sarawak, het westen van Borneo. Ik bezoek de stad Kuching in Sarawak en ga ik op zoek naar de koppensnellers van de regio. Het hoogtepunt van Borneo zijn de dichte regenwouden en het wildlife. Ik geniet van de natuur bij de orang oetangs in Semenggoh en de neusapen in Bako NP.

Reis je liever naar het oosten? Hier vind je meer reistips voor Borneo.

maleisie route borneo
Zonsondergang op Borneo

 

Links

rondreis maleisie
will go to maleisie


Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry