home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #19

2018 is voorbij en 2019 is in volle gang. Mijn zwangerschap zit erop en ik sta weer voor de klas. Daarnaast zit ik een aantal dagen per week thuis met de kleine meid en werk ik aan IkReis. Dit doe ik met veel plezier. Zowel de kleine meid als de blog blijven groeien. Tijd voor een nieuw kijkje achter de schermen dus! Bij deze een overzicht van de fijne en minder fijne dingen van november en december 2018 en januari 2019.

Terug voor de klas

Terwijl ik deze blog typ ben ik weer een paar weken aan het werk. Mijn zwangerschapsverlof is echt voorbij gevlogen. Ik heb me geen moment verveeld. Leerlingen voorspelden dat ik een Netflix verslaving zou krijgen tijdens mijn verlof. Nee dus. Sterker nog, ik heb nog steeds geen abonnement. Geleende boeken gaan retour afzender - ongelezen.

Nu werk ik weer, dat kost natuurlijk tijd. Tussen de baby en het kolven door moet ik dit jaar 132 pubers vermaken en hun toetsen nakijken. Het is bizar hoe snel je weer in die flow zit. En dat is niet perse positief wanneer je 's nachts niet slaapt.

baby bali
Mijn meisje in Canggu. Het blijft een leuke foto ;)

Leuke dingen van deze winter

Vakantie op Bali

Mijn laatste Achter de schermen is alweer drie maanden geleden. Ik zat toen op Bali met baby. Dit was de eerste verre reis als gezin van drie personen. Het was zo fijn. In een rustig tempo verkende ik mooie plekjes op Bali. In de middag nam ik vaak een plons in het zwembad. Ik genoot van heerlijk eten en lekkere drankjes. Het kan echt niet beter.

Tijdens deze reis naar Bali heb ik een aantal nieuwe plekjes bezocht, maar ben ik ook op bekende plekken geweest. Ik ben druk bezig met het updaten van alle blogs over Bali. Elke maand weten duizenden lezers deze blogs te vinden, heel fijn!

draagzak
De draagzak is onmisbaar op reis

Workshop Pinterest

Bij Anto van Spik en Spaan volgde ik een workshop Pinterest. Het was gezellig om bij te kletsen met Anto (al hadden we elkaar ook op Bali nog gezien). De workshop was inspirerend, maar heeft me vooral laten zien hoe leuk pinterest eigenlijk is als inspiratiebron.

Ik houd me op Pinterest vooral bezig met reizen en fotografie. In korte tijd ging ik van bijna-onzichtbaar-op-pinterest naar 27k views per maand. Dat betekent dat ik aardig aan de weg timmer om leuke content aan andere te laten zien. 

Ben je benieuwd? Dit is mijn account.

Als liefhebber van Indonesië en Bali heb ik meteen twee groepsborden voor die bestemmingen gemaakt. Ben je hier geweest en wil je op deze borden posten? Stuur me even een berichtje en ik voeg je toe.

interview virending
IkReis in de Vriendin

One minute of fame

Tijdens mijn reis op Bali kreeg ik de vraag of ik misschien mee wilde werken aan een reportage voor het blad Viendin. Dat wilde ik wel!

Ik kreeg een aantal vragen over reizen tijdens de kerst. Er is een leuke stukje uit komen rollen.

Een stedentrip naar Zürich

Vriendlief maakte deze winter meer trips dan ik. Voor zijn werk moest hij naar Saudi-Arabië en Zürich. Ik mag mee naar Zürich. Ik was al heel lang niet meer in Zwitserland geweest, de laatste keer was zo’n 25 jaar geleden. Dat klikt als een eeuwigheid, ook al is het ‘maar’ een kwart eeuw.

De kleine meid gaat natuurlijk ook mee. Dit is de eerste keer dat ik in mijn uppie met de baby vlieg. Het valt toch wel een beetje tegen wat er bij komt kijken, al helemaal wanneer op Schiphol de kinderwagen beschadigd blijkt te zijn.

jenny zurich
Op pad in Zürich

Kerstvakantie in Nederland

Ik had veel vage plannen voor de kerstvakantie. Uiteindelijk is daar bijzonder weinig van terechtgekomen. Eigenlijk had ik bedacht dat ik een paar nachten weg wilde naar Van der Valk. Dat was eerdere keren zo goed bevallen! En als abonnee van de nieuwsbrief ontvang ik leuke aanbiedingen in mijn mailbox. Helaas gelden die aanbiedingen NIET MET BABY :( Wanneer het verblijf dan bijna het dubbele kost, houdt het voor mij snel op. Zo jammer, het is niet dat een baby het hele ontbijtbuffet leeg vreet.

Wat ik wel deed? Ik overnachtte een nachtje op een boerderij in Brabant. Ik bezocht ouders en schoonouders en sprak af met vriendinnetjes. Daarnaast had ik de ergste verkoudheid ever en had ik weinig puf.

Ook bezocht ik op de valreep de tentoonstelling Pure Rubens in het Museum Boijmans Van Beuningen. 

vakantiebeurs 2019
Inspiratie tijdens de Vakantiebeurs 2019

De vakantiebeurs

In januari ben ik traditiegetrouw naar de vakantiebeurs geweest. Helaas was de vakdag van de beurs voor het eerst niet op dinsdag maar op woensdag. Ben je een keer op dinsdag vrij....

Het was weer ouderwets gezellig. Vooral om andere bloggers weer te zien.

3x50-dag in Utrecht

In 2018 heb ik weer meegedaan aan het 3x50-project. 50 weken lang maakte ik een foto met mijn 50mm lens. Het project is voorbij en ter afsluiting ging ik met een select groepje fotografen een dagje op stap in Utrecht.

Utrecht is een hele leuke en fotogenieke stad. Het is leuk om mensen in je eigen stad rond te leiden. Ik heb me dan ook kostelijk vermaakt.

utrecht
Op pad in Utrecht

Plannen voor de komende tijd

In de voorjaarsvakantie wil ik een paar dagen naar België. Geen poespas, gewoon een paar nachtjes op pad dicht bij huis. Vriendlief wil niet naar Antwerpen, dus dat wordt het niet. Maar wat het wel wordt ?!?! Ik weet het nog niet!

In de meivakantie ga ik naar Bosnië-Herzegovina en Montenegro. Beide landen staan al heel lang op mijn wishlist, en nu ga ik er daadwerkelijk twee weken heen.

Heb je tips voor me? Laat het vooral weten.

Best gelezen blogs

Traditiegetrouw sluit ik mijn Achter de schermen af met een top 3 van de best gelezen blogs van de afgelopen tijd. De nummer twee verbaast me een beetje. Aan de andere kant: je hoeft niet ver weg te gaan om te genieten. En uitjes hoeven niet duur en luxe te zijn.

  1. Fotograferen van het noorderlicht
  2. Urbex in België
  3. Tips en bezienswaardigheden voor Sofia

Mijn best gelezen nieuwe blog is Bali met een baby. Ik vond het heel leuk deze blog te schrijven. Maar vooral de reacties van mensen vond ik leuk! Schrijven over reizen met een baby is net wat anders dan dat ik gewend ben, dus het is fijn als dat goed ontvangen wordt.


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry