home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Ik ben een langzame reiziger die de gebaande paden verlaat op zoek naar bijzondere plekken en verhalen. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Mijn passie voor fotografie en liefde om te leren vertaalt zich in een bonte verzameling fotografietips – een waardevol naslagwerk voor iedere reisfotograaf. De wereld is te mooi om niet te ontdekken en vast te leggen!

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Brabant (juni)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


Interview: going local Rome

Iedere maand laat ik voor Going Local een reiziger of emigrant aan het woord over zijn of haar leven in het buitenland. Wat valt je op aan je nieuwe (tijdelijke) thuisland? En welke tips heeft de kenner voor de reiziger die in kortere tijd het land wil ervaren.

Deel 5: Nies liep stage in Rome.

Hoi! Ik ben Nies, 29 jaar en Belgische reisblogger. Voor mij is reizen een levensstijl, een manier van zijn. In mijn enthousiasme deel ik mijn avonturen graag met anderen. En zo werd in april 2014 mijn blog Reismicrobe boven het doopvont gehouden. Vind me op Reismicrobe voor je dagelijkse dosis reisinspiratie, budgettips, hotspots en interviews.

Nies in Rome

Ik moest voor mijn stage in Rome in 2008 vooral zelfstandig op pad dus ik was niet dagelijks op kantoor maar ik zag wel verschillen tussen werken in Italië en werken in België of Nederland. Zo gaf men ‘s morgens de collega’s een kus, voor mij toch vrij ongewoon.

's Middags ging men regelmatig ook echt op restaurant, moest niet lang duren maar m’n collega’s namen wel de tijd voor een lekkere pasta.

Tips voor reizigers

Reis in stijl

Wil jij ook als een echte Italiaan(se) de eeuwige stad ontdekken? Doe dit dan vooral in stijl! Ik ontdekte al snel dat onze teenslippers en comfortabele kledij niet in de levensstijl van de gemiddelde Italiaan past. Zet je classy zonnebril dus maar op je snoet, en trek als het even kan een nette schoen aan. Zo ga je helemaal op in de modieuze menigte.

Bezoek het strand

Een streepje zon? Stap de metro op en trek naar Ostia Lido, het dichtstbijzijnde strand. Rome kan erg heet zijn in de zomer, en dan is dit een welgekomen afwisseling. Het hoeft niet eens zomer te zijn, ik verbrandde er ooit in februari.

Ga fietsen

Wat ik geweldig vond tijdens mijn laatste bezoek aan Rome was onze uitstap op de fiets met de mensen van fietseninrome.nl. Ik had nooit gedacht dat je in deze chaotische verkeersader zo aangenaam kon fietsen maar het ging wonderwel. Het deed me de stad van een ander standpunt bekijken én we kregen enkele fantastische panorama’s te zien.

Bezoek een markt

Probeer zeker ook ‘s morgens vroeg eens naar een van Rome’s markten te gaan. Het fruit roept: “eet me op" en de kruiden smeken om mee naar huis te mogen om je pastasauzen op smaak te brengen. Op Campo De Fiori heb je een leuke markt, en 's middags stop je voor een lekker broodje bij Forno.

Eet ijs

Oh ja, voor je naar huis gaat: eet alsjeblief een ijsje. Je vindt ze op elke hoek van de straat maar probeer een artisanale uit te zoeken. En als ik je een tip mag geven over de smaak: neem hazelnoot. Zo lekker!

Bedankt Nies voor je leuke bijdrage!

Heb jij ook in het buitenland gewerkt, stage gelopen of vrijwilligerswerk gedaan (of doe je dat nu nog) en heb je leuke tips voor reizigers om in contact te komen met de lokale bevolking? Laat dan een berichtje achter of stuur een mailtje.

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry